SwiftKey voorspelt emoji

SwiftKey voorspelt welke emoji jij wilt gebruiken

SwiftKey voorspelt voortaan welke emoji jij wilt gebruiken. Ook zit er een nieuw Oxygen-thema in en zijn er 15 nieuwe talen.

De makers van SwiftKey hebben een update uitgebracht voor de populaire toetsenbord-app voor iOS. In de update vind je meerdere verbeteringen en een paar nieuwe functies. Zo zijn er nieuwe thema’s toegevoegd en kan de app nu voorspellen welke emoji je wilt gebruiken.

SwiftKey voorspelt emoji

SwiftKey voorspelt emoji

De belangrijkste vernieuwing is deze voorspelling van de emoji die je wilt gaan gebruiken. Dit zit eigenlijk al standaard in iOS: als jij ‘pizza’ tikt zal iOS een emoji van een pizza voorstellen. Bij SwiftKey werkt het nu op een soortgelijke manier: als je op het nieuwe emoji-paneel drukt krijg je een selectie van 18 emoji te zien, die het best bij jouw verhaal passen. Daarbij wordt gekeken naar de inhoud van de zin die je eerder hebt getikt. Zo vind je makkelijker een emoji die bij jouw tekst past.

De update komt nét iets te laat voor World Emoji Day, dat eerder deze week plaatsvond en waarbij Apple de nieuwe emoji voor iOS in 2017 onthulde.

De vernieuwde SwiftKey-app bevat ook 8 nieuwe kleurenthema’s die je iPhone in zomerstemming brengen. Het gaat om het Oxygen-thema, dat in rood, oranje, geel, groen, lichblauw, blauw, paars en roze te gebruiken is. Je kunt ze gratis downloaden via het Design-menu aan de rechterkant van de app. Ook heeft SwiftKey de haptische feedback en 3D Touch voor iPhone-gebruikers veranderd. Bij het indrukken met 3D Touch reageert de app sneller en je krijgt een trillinkje als je bijvoorbeeld het eerder genoemde emoji-paneel opent.

SwiftKey thema's

15 (bizarre) nieuwe talen
SwiftKey voegt ten slotte 15 extra talen toe en heeft inmiddels de mijlpaal van meer dan 100 talen gehaald. Nieuw toegevoegd zijn bijvoorbeeld (echt, je wist niet dat ze bestonden!): Akan, Bambara, Dagbani, Jola-Fonyi, Ewe, Gujlish, Lingala, Latgalian, Mossi, Northern Sami, Shona, Tanglish en Wolof. Herkenbaarder zijn de nieuwe talen Groenlands en Egyptisch Arabisch.

Goed nieuws voor mensen die graag alternatieve toetsenborden gebruiken: het wordt in iOS 11 een stuk makkelijker om ze te activeren. Je hoeft niet meer in de instellingen te duiken, maar kunt het meteen vanuit de app doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2017, 12:45
Categorie Apps
Onderwerpen emoji, swiftkey, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.