Dit worden Apple’s nieuwe emoji voor 2017! #worldemojiday

Apple heeft de eerste designs van de nieuwe emoji laten zien. Zo zie je hoe de vrouw met hoofddoek eruit komt te zien, net als de kotsende emoji en de zombie.

Emoji van 2017 door Apple.
We stonden eerder vandaag al stil bij World Emoji Day met onze wensen om emoji nog leuker te maken, maar Apple heeft zelf ook nieuws te melden op deze vierde World Emoji Day. Ze laten zien hoe de nieuwe emoji die later dit jaar in iOS en macOS beschikbaar komen, eruit gaan zien.

Apple deelt nieuwe emoji voor 2017

We wisten al dat er 56 nieuwe emoji aan zitten te komen, maar Apple had nog niet laten zien hoe ze eruit komen te zien op de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch. Het design was nog niet definitief, omdat elke fabrikant aanpassingen mag doen. Vandaag heeft Apple het design onthuld, zodat we weten hoe ze eruit komen te zien.

iTunes Store emoji

Ook laat de App Store extra apps zien waarmee je emoji kunt maken. En nog een ander grapje: in iTunes Movies zijn sommige filmtitels vervangen door emoji. Heb je Kong: Skull Island, Beauty and the Beast, Get Out, Stephen King’s It, Logan en Arrival al ontcijferd?

Emoji update met gif.

Apple laat alvast een aantal nieuwe emoji zien, waaronder een vrouw met hoofddoek, man met baard, man in lotushouding, een zombie, elf, kots-emoji en meer. Het design van de nieuwe emoji wijkt iets af van de versies die eerder al gepresenteerd werden door Emojipedia. Zo laat de emoji met het ontploffende hoofd meer zien dat het hoofd uit elkaar knalt. Ook ziet de gekke emoji er minder eng uit en heeft hij een uitgestoken tong gekregen. In de gif hierboven zijn nog meer designs van de nieuwe emoji te zien.

Ter vergelijking vind je hieronder de oorspronkelijke designs van de betreffende emoji.

Emoji in Unicode 10.0.

Apple heeft laten weten dat de nieuwe emoji eind dit jaar toegevoegd gaan worden aan de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch. Dit zal dan waarschijnlijk in de vorm van iOS 11.1 of iOS 11.2, macOS High Sierra 10.13.1 of macOS High Sierra 10.13.2 en watchOS 4.1 of watchOS 4.2 zijn.

Bekijk ook

#worldemojiday Deze 5 verbeteringen en wensen voor emoji willen we zien

Het is vandaag World Emoji Day! De emoji gebruiken we allemaal wel, maar welke functies zouden wij graag nog willen zien in iOS om het gebruik van emoji makkelijker te maken? En welke nieuwe emoji zijn nog onderweg? We zetten vijf punten op een rij.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2017 om 16:40
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen die je in een chat of op sociale media kunt gebruiken. Er zijn duizenden emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij. Speciale varianten zijn de animoji en Apple's eigen Memoji.

Emoji

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.