Emoji van 2017 door Apple.

Dit worden Apple’s nieuwe emoji voor 2017! #worldemojiday

Apple heeft de eerste designs van de nieuwe emoji laten zien. Zo zie je hoe de vrouw met hoofddoek eruit komt te zien, net als de kotsende emoji en de zombie.

Emoji van 2017 door Apple.
We stonden eerder vandaag al stil bij World Emoji Day met onze wensen om emoji nog leuker te maken, maar Apple heeft zelf ook nieuws te melden op deze vierde World Emoji Day. Ze laten zien hoe de nieuwe emoji die later dit jaar in iOS en macOS beschikbaar komen, eruit gaan zien.

Apple deelt nieuwe emoji voor 2017

We wisten al dat er 56 nieuwe emoji aan zitten te komen, maar Apple had nog niet laten zien hoe ze eruit komen te zien op de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch. Het design was nog niet definitief, omdat elke fabrikant aanpassingen mag doen. Vandaag heeft Apple het design onthuld, zodat we weten hoe ze eruit komen te zien.

iTunes Store emoji

Ook laat de App Store extra apps zien waarmee je emoji kunt maken. En nog een ander grapje: in iTunes Movies zijn sommige filmtitels vervangen door emoji. Heb je Kong: Skull Island, Beauty and the Beast, Get Out, Stephen King’s It, Logan en Arrival al ontcijferd?

Emoji update met gif.

Apple laat alvast een aantal nieuwe emoji zien, waaronder een vrouw met hoofddoek, man met baard, man in lotushouding, een zombie, elf, kots-emoji en meer. Het design van de nieuwe emoji wijkt iets af van de versies die eerder al gepresenteerd werden door Emojipedia. Zo laat de emoji met het ontploffende hoofd meer zien dat het hoofd uit elkaar knalt. Ook ziet de gekke emoji er minder eng uit en heeft hij een uitgestoken tong gekregen. In de gif hierboven zijn nog meer designs van de nieuwe emoji te zien.

Ter vergelijking vind je hieronder de oorspronkelijke designs van de betreffende emoji.

Emoji in Unicode 10.0.

Apple heeft laten weten dat de nieuwe emoji eind dit jaar toegevoegd gaan worden aan de iPhone, iPad, Mac en Apple Watch. Dit zal dan waarschijnlijk in de vorm van iOS 11.1 of iOS 11.2, macOS High Sierra 10.13.1 of macOS High Sierra 10.13.2 en watchOS 4.1 of watchOS 4.2 zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2017, 16:40
Categorie iOS
Onderwerp emoji

Emoji

Emoji zijn kleine afbeeldingen in je toetsenbord. Ze worden gebruikt om een bepaalde emotie over te brengen in bijvoorbeeld een berichtje, tweet of een online post. Er zijn duizenden soorten emoji: van smileys met allerlei gezichtsuitdrukkingen tot eten, voorwerpen, beroepen en nog veel meer. Er zijn ook emoji in allerlei huidskleuren, haarkleuren en geslachten. Elk jaar komen er weer tientallen nieuwe emoji bij, bepaalt door het Unicode Consortium.

Emoji
8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.