iculture-peilt
iCulture Peilt

iCulture peilt: Moet Apple een opvolger van de iPhone SE uitbrengen?

Moet Apple nog een opvolger van de iPhone SE uitbrengen? In deze poll willen we achterhalen of 4-inch iPhones nog toekomst hebben en of Apple ermee moet doorgaan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Het is een verwarrende week voor liefhebbers van de iPhone SE. Eerst beweerde de volstrekt onbekende Chinese Apple-analist Pan Jiutang dat er geen opvolger van de iPhone SE komt. Een dag later meende iGeneration dat er met de iPhone SE 2 tóch een opvolger komt. Het werd door veel blogs afgedaan als ‘bedenkelijk gerucht’ maar toch kon je het overal op internet lezen. Wij vragen ons af: heeft het voor Apple nog wel zin om een 4-inch iPhone uit te brengen? Of is iedereen ondertussen wel gewend aan 4,7-inch en groter? Vandaar deze poll.


De poll behorende bij dit artikel is helaas niet meer beschikbaar. Onze excuses voor het ongemak.

Is de poll niet goed zichtbaar, dan kun je ook via deze link invullen.

Apple bracht eerder dit jaar een vernieuwde versie van de iPhone SE uit met 128GB opslag. Qua uiterlijk en innerlijk was er verder niets veranderd. We schreven destijds dat de iPhone SE nog steeds een prima toestel is, voor mensen die niet het grootste en duurste toestel nodig hebben, maar wel iets zoeken dat technisch nog up-to-date is. Een van de grote voordelen is dat je het toestel nog makkelijk met één hand kunt bedienen, zonder dat je daarvoor een speciaal eenhandig toetsenbord nodig hebt. Apple zou bij de opvolger in twee richtingen verder kunnen gaan: hetzelfde toestel met 4-inch scherm, of een aangepaste versie waardoor er een groter scherm in dezelfde behuizing past.

Bekijk ook

iPhone toetsenbord voor één hand: zo werkt dat

Met het eenhandige toetsenbord kun je makkelijker grotere iPhones met één hand bedienen, linkshandig of rechtshandig. In deze tip vind je alle uitleg hoe je het eenhandige iPhone-toetsenbord gebruikt.

De iPhone SE verscheen in maart 2016 op de markt. Sindsdien is er veel veranderd: er zijn geruchten over een iPhone 8 met groter scherm en smallere schermranden, waardoor je misschien van gedachten veranderd bent en toe bent aan een toestel met wat groter scherm. Heeft het formaat van de SE z’n langste tijd gehad, of is er nog steeds een markt voor een iPhone SE 2? Dat horen we graag!

iPhone SE

De iPhone SE is de voordeligste iPhone in het assortiment van Apple. Dankzij het traditionele design met thuisknop is dit een geliefd model voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en snelle iPhone. De nieuwste versie is de iPhone SE 2022. In totaal zijn er drie generaties van de iPhone SE verschenen en in 2024 verwachten we weer een nieuw model.

iPhone SE

Reacties: 35 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.