Spotify Yamaha smartphone

Beperkingen bij Spotify: maximaal 3.333 offline nummers, minder Connect-speakers

Spotify is niet van plan de beperking van 3.333 offline nummers op te heffen en gaat vanaf deze week de ondersteuning van bepaalde speakers voor Spotify Connect beperken. Het gaat onder andere om speakers van Onkyo, Denon, Marantz, Bang & Olufsen, Pioneer en Yamaha.

Spotify houdt vast aan de limiet van maximaal 3.333 nummers die je offline kunt opslaan. Bovendien wordt het aantal speakers voor Spotify Connect beperkt. Deze maatregel was eerder al aangekondigd, maar gaat nu pas in. Net op het moment dat de HomePod-speaker met de concurrerende muziekdienst Apple Music op de markt komt.

Maximaal 3.333 offline nummers bij Spotify

De muziekdienst Spotify krijgt van gebruikers regelmatig het verzoek om het maximale aantal offline tracks te verhogen. Sinds 2012 is het standpunt van de muziekdienst echter hetzelfde: ze zijn het niet van plan. Op het ideeënforum heeft Spotify nu aangegeven dat er geen verandering komt in deze limiet. Het geeft je de mogelijkheid om zonder internetverbinding een week lang te luisteren.

Op het ideeënforum schrijft Spotify:

We don’t plan on getting rid of the 3,333 track limit per device at the moment.

De limiet geldt alleen voor de Spotify Premium-gebruikers, omdat alleen zij offline kunnen luisteren. Elke 30 dagen moet je online verbinding maken om te controleren of je nog een lopend abonnement hebt. Hoeveel de limiet bij Apple Music is, is niet helemaal duidelijk. Sommige mensen denken dat het voorheen 25.000 nummers was en dat Apple het later heeft opgevoerd naar 100.000 nummers (zoals in deze discussie op Apple’s supportforum), maar volgens ons gaat het daarbij om de uploadlimiet voor iTunes Music. Waarschijnlijk is het onbeperkt en is de hoeveelheid opslagruimte op je toestel de enige beperkende factor.

Spotify Connect wordt beperkt

Een andere beperking van Spotify is te vinden bij Spotify Connect. Deze AirPlay-achtige dienst zorgt ervoor dat je draadloos verbinding kunt maken met speakers, wearables, gameconsoles en andere apparaten die op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn aangemeldt. Spotify Connect detecteert automatisch welke apparaten geschikt zijn en maakt er draadloos verbinding mee.

Spotify Yamaha smartphone

Tot nu toe werkte het met honderden apparaten, maar daar komt verandering in. Zoals al eerder was aangekondigd gaat Spotify wijzigingen aan de servers uitvoeren, waardoor oudere luidsprekers van Onkyo, Denon, Marantz, Bang & Olufsen, Pioneer en Yamaha niet meer zullen werken. Sommige apparaten werken helemaal niet meer met Spotify, andere vereisen een firmware-update als je draadloos wilt blijven streamen. Denon en Yamaha hebben al aangegeven dat ze zo’n firmware-update zullen uitbrengen, andere fabrikanten (nog) niet. De getroffen speakers konden voorheen Spotify rechtstreeks streamen vanaf internet, zonder dat er een smartphone of computer aan te pas kwam.

De afgelopen weken zijn de aanpassingen op de servers in gang gezet, waardoor er op het supportforum van Spotify steeds meer klachten binnenkomen. Spotify gaf als reactie:

We updated our backend platform, so that means Spotify Connect is no longer integrated into some older generation speakers and TVs. In some cases, manufacturers can update their firmware to be compatible with the new platform.

Het is balen voor mensen die dure apparatuur hebben gekocht, die ze van plan waren om jarenlang te gebruiken. Bij sommige speakers stond de ondersteuning voor Spotify zelfs afgedrukt op de doos. Gelukkig zijn er nog wel andere opties als je een dergelijke luidspreker hebt staan. Je kunt een AUX-kabeltje koppelen met een apparaat dat nog wel Spotify ondersteunt. Of je kunt een Chromecast Audio aansluiten. Spotify Connect werkt nog wel diverse andere speakers zoals Sonos.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2018, 17:47
Categorieën Accessoires, Diensten
Onderwerpen speaker, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.