Spotify muziekspeler

Spotify’s muziekspeler voor de auto ‘komt binnenkort uit’

Vorig jaar was al bekend dat Spotify een muziekspeler voor de auto aan het ontwikkelen was. De verwachting was dat het apparaatje snel zou verschijnen. Nu zijn er nieuwe geruchten: Spotify zou op het punt staan om 'm uit te brengen.

Spotify muziekspeler voor de auto

Dat schrijft de Financial Times op basis van anonieme bronnen. Spotify liet eerder een prototype van het product zien in de app, via een pop-up in de officiële app. Spotify’s eerste hardware-product is bedoeld om muziek te spelen in de auto, zonder dat je systemen zoals CarPlay of Android Auto nodig hebt.


De Spotify-speler synchroniseert met je autoradio via Bluetooth, dus je hebt wel een wat nieuwer model nodig. Dit werkt op dezelfde manier als met een smartphone. Er zitten knoppen op die je kunt koppelen aan je favoriete afspeellijsten. Ook kun je spraakcommando’s geven, zoals nu al mogelijk is in de Spotify-app. Mogelijk zitten er nog meer functies in, zoals een mobiele verbinding en lokale opslag voor muziek.

Spotify muziekspeler

Maar zitten mensen hier wel op te wachten? Een los Spotify-apparaatje dat je in de auto kan achterlaten is misschien een goed idee voor mensen die het lastig vinden om afspeellijsten op hun iPhone op te zoeken. Het kan ook handig zijn voor mensen die geen CarPlay, Android Auto of een soortgelijk softwaresysteem hebben. Maar wil je wel een extra apparaat in je middenconsole hebben? En waar laat je zoiets? Sommige mensen gebruiken de ventilatieroosters al voor een smartphonehouder, terwijl anderen hun dashboard het liefst zo ‘clean’ mogelijk houden.

Spotify-bundel met hardware

Spotify’s oplossing heeft als voordeel dat het veel stereosystemen in de auto werkt. Om gebruikers over te halen er eentje aan te schaffen zou Spotify het kunnen bundelen met de muziekdienst zelf. De eerdere promotie wekte de indruk dat er inderdaad plannen in die richting zijn, bijvoorbeeld korting bij afsluiting van 12 maanden Spotify.

Spotify Car View in Android

Ondertussen is Spotify ook met andere plannen bezig. Voor de Android-app verscheen eerder deze week een vereenvoudigde Car View, zodat je de app veiliger kunt bedienen in de auto. Deze wordt automatisch geactiveerd zodra je verbinding maakt met het Bluetooth-stereosysteem in de auto.

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 19 januari: Opmerking over ondersteuning spraakcommando's in huidige app doorgehaald. Deze functionaliteit bestaat nog niet.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.