Spotify Connect speaker

Spotify test verder luisteren op je favoriete speaker

Spotify is bezig met het testen van een nieuwe functie, waarbij je makkelijk muziek kunt afspelen op een nabije speaker. Het werkt met Spotify Connect en het lijkt op de nieuwe Handoff-functie die Apple in iOS 13 gaat inbouwen voor de HomePod. Maar bij Spotify werkt het op veel meer speakers van diverse fabrikanten.

Spotify ‘handoff’-functie

Het werkt als volgt: je stelt een bepaalde speaker in als favoriet. Zo’n speaker moet overigens wel Spotify Connect ondersteunen. Als je vervolgens in de buurt van deze speaker bent, zal de Spotify-app deze als suggestie tonen, om muziek af te spelen. Omdat het om een test gaat, is de functie bij nog maar weinig gebruikers te zien. Als je thuiskomt en naar muziek aan het luisteren bent, geeft de Spotify-app bijvoorbeeld aan of je de muziek die momenteel op de iPhone wordt afgespeeld, op je favoriete Spotify Connect-speaker wilt beluisteren. Akkoord geven is voldoende.


Zo’n soortgelijke Handoff-functie kunnen we ook in iOS 13 verwachten, maar dan moet je wel beschikken over een HomePod. Je kunt dan de muziek die je op de iPhone aan het luisteren bent direct doorsturen naar de HomePod en vervolgens verder luisteren. Het geldt ook voor podcast en actieve telefoongesprekken. Omgekeerd werkt het ook: als je de deur uit gaat kun je de muziek van de HomePod verder beluisteren op je iPhone. Alle HomePod-functies in iOS 13 lees je in onderstaand artikel.

Bekijk ook

Op deze vernieuwingen voor de HomePod in iOS 13 wachten we nog steeds

De HomePod krijgt er dit jaar een aantal mooie en welkome verbeteringen bij, al moeten we er wel vrij lang op wachten. Terwijl iOS 13 en iPadOS 13 al lang zijn verschenen, zit de HomePod qua firmware nog op iOS 12.4. Het kan niet meer lang duren tot de update naar iOS 13 ook voor de HomePod beschikbaar komt en je kunt dan meteen gebruik maken van onderstaande vernieuwingen!

De nieuwe Spotify-functie werkt echter op een veel breder aanbod van speakers, namelijk alles wat Spotify Connect ondersteunt. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de Sonos Playbar, Libratone Zipp en Harman Kardon Aura.

Spotify handoff functie

Spotify heeft nog meer verbeteringen gepland. Onder andere voor groepen, zodat meerdere gebruikers samen kunnen bepalen welke muziek er wordt afgespeeld.

Bekijk ook

Spotify Connect: wat is het, welke apparaten zijn geschikt?

Met Spotify Connect kun je muziek afspelen in het hele huis, zonder dat je dure Sonos-speakers nodig hebt. In deze gids lees je hoe Spotify Connect werkt, welke speakers geschikt zijn en wat je verder nodig hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.