Spotify Connect speaker

Spotify test verder luisteren op je favoriete speaker

Spotify is bezig met het testen van een nieuwe functie, waarbij je makkelijk muziek kunt afspelen op een nabije speaker. Het werkt met Spotify Connect en het lijkt op de nieuwe Handoff-functie die Apple in iOS 13 gaat inbouwen voor de HomePod. Maar bij Spotify werkt het op veel meer speakers van diverse fabrikanten.

Spotify ‘handoff’-functie

Het werkt als volgt: je stelt een bepaalde speaker in als favoriet. Zo’n speaker moet overigens wel Spotify Connect ondersteunen. Als je vervolgens in de buurt van deze speaker bent, zal de Spotify-app deze als suggestie tonen, om muziek af te spelen. Omdat het om een test gaat, is de functie bij nog maar weinig gebruikers te zien. Als je thuiskomt en naar muziek aan het luisteren bent, geeft de Spotify-app bijvoorbeeld aan of je de muziek die momenteel op de iPhone wordt afgespeeld, op je favoriete Spotify Connect-speaker wilt beluisteren. Akkoord geven is voldoende.


Zo’n soortgelijke Handoff-functie kunnen we ook in iOS 13 verwachten, maar dan moet je wel beschikken over een HomePod. Je kunt dan de muziek die je op de iPhone aan het luisteren bent direct doorsturen naar de HomePod en vervolgens verder luisteren. Het geldt ook voor podcast en actieve telefoongesprekken. Omgekeerd werkt het ook: als je de deur uit gaat kun je de muziek van de HomePod verder beluisteren op je iPhone. Alle HomePod-functies in iOS 13 lees je in onderstaand artikel.

De nieuwe Spotify-functie werkt echter op een veel breder aanbod van speakers, namelijk alles wat Spotify Connect ondersteunt. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om de Sonos Playbar, Libratone Zipp en Harman Kardon Aura.

Spotify handoff functie

Spotify heeft nog meer verbeteringen gepland. Onder andere voor groepen, zodat meerdere gebruikers samen kunnen bepalen welke muziek er wordt afgespeeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 augustus 2019, 9:30
Bron Bron Thurrott
Categorie Diensten
Onderwerpen handoff, speaker, spotify
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.