Twitter-meldingen voor accounts inschakelen

Binnenkort op Twitter: Live Photos posten, onderwerpen volgen en meer

Maar bewerk-knop nog steeds ver weg

Twitter heeft laten weten aan meerdere nieuwe functies te werken. Sommige functies worden nu al getest, terwijl er aan andere opties achter de schermen gesleuteld wordt. Zo kun je binnenkort Live Photos tweeten. En hoe zit het nu met die bewerk-knop?

Twitter test regelmatig nieuwe functies, onder andere via de aparte Twitter-app. Ze gebruiken deze app om te experimenteren, maar regelmatig worden er ook functies in de gewone app getest onder een grotere groep gebruikers. Twitter heeft op een bijeenkomst laten weten dat ze binnenkort met een reeks nieuwe functies komen. Voor iOS-gebruikers komt er eindelijk ondersteuning voor Live Photos, terwijl je binnenkort ook onderwerpen kan volgen, in DM’s kan zoeken en meer.

Twitter binnenkort met Live Photos, onderwerpen volgen en meer

Apple’s Live Photos leggen, behalve het moment zelf, ook enkele secondes voor en na het moment van de foto vast. Hierdoor ontstaat er een korte animatie, vergelijkbaar met een gif. Je foto’s komen dus tot leven en binnenkort kun je deze ook delen en bekijken op Twitter. De Live Photos werden al in 2015 geïntroduceerd, dus het heeft een flinke tijd geduurd voordat Twitter ze ondersteunt. Wanneer de functie beschikbaar komt, kan Twitter nog niet zeggen.

Een andere grote functie die Twitter nu test, is het volgen van onderwerpen. Twitter gebruik je nu vooral door accounts en personen te volgen, maar door een specifiek onderwerp te volgen blijf je beter op de hoogte van wat er speelt. De onderwerpen worden door Twitter zelf samengesteld. De tweets over die onderwerpen worden door algoritmes bij elkaar gezet. Twitter test de functie in de Android-app en is momenteel nog beperkt tot sportgerelateerde zaken.

Twitter laat weten dat je binnenkort ook kan zoeken door je privéberichten. Je DM-overzicht bestaat nu nog uit een lange lijst met gesprekken, maar zoeken naar een specifiek bericht is niet mogelijk. Daarnaast kun je straks je foto’s opnieuw indelen die je voor het versturen aan een tweet gekoppeld hebt. Eerder was al duidelijk dat Twitter een snooze-functie test, zodat je meldingen voor bijvoorbeeld een uur kunt stilhouden. Dit komt van pas zodra je ergens bent waar je niet gestoord wil worden, terwijl je wel meldingen van andere apps wil blijven ontvangen.

Bewerk-knop nog ver weg
Eén functie waar gebruikers nu al jaren om vragen, is de optie om een tweet te bewerken nadat deze gepost is. Op Facebook is dit al een paar jaar mogelijk, maar bij Twitter is de enige optie de tweet verwijderen en opnieuw plaatsen. Gaat Twitter hier nu eindelijk verandering in brengen? Daar lijkt het voorlopig nog niet op. Kayvon Beykpour (@kayvz) laat weten dat ze deze functie ‘uiteindelijk wel zullen moeten maken, maar niet hoog staat op het prioriteitenlijstje’.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.