Spotify vernieuwt gezinsbundel: nieuwe Family Mix en ouderlijk toezicht

Binnenkort krijgen gebruikers van de Spotify gezinsbundel een aantal nieuwe opties. Er komt een gezamenlijke afspeellijst, zodat je snel muziek kan luisteren die iedereen leuk vindt. Ook krijgt de beheerder opties om een filter in te stellen voor expliciete muziek.

Spotify Family vernieuwd: Family Mix en ouderlijk toezicht

Wil je een flinke korting op Spotify, dan is de gezinsbundel een goede manier om de kosten te delen. Vandaag kondigt Spotify een vernieuwing aan voor de Family-bundel. De optie voor ouderlijk toezicht is volgens Spotify een veelgevraagde nieuwe functie. Met de Expliciete inhoud-filter bepaalt het gezinshoofd welke muziek andere gebruikers van de bundel mogen luisteren. Via de instellingen is het later dit jaar mogelijk om het filter voor alle deelnemende accounts in te schakelen. Wil je dat je kind niet naar muziek luistert waar veel in gescholden wordt, dan beperk je dit dus met de nieuwe optie.


De optie om de filter in te schakelen vind je in de instellingen. Schakel je dit filter in, dan worden nummers die met een E gemarkeerd zijn niet afgespeeld. Ze zijn niet on-demand te selecteren, maar ook niet af te spelen vanuit gecureerde afspeellijsten. Voor Apple Music-gebruikers is het ook mogelijk om expliciete inhoud te verbergen. Dit doe je via de Beperkingen-instellingen in Schermtijd.

Spotify Family Mix.

De nieuwe Family Mix verschijnt ook binnenkort voor Family-luisteraars. Iedere deelnemer behoudt zijn eigen gecureerde lijsten en verzameling aan opgeslagen muziek, maar er komt nu ook een overkoepelende afspeellijst voor alle deelnemers van de gezinsbundel. In de Family Mix vind je muziek die iedere deelnemer leuk vindt. De lijst wordt volgens Spotify regelmatig bijgewerkt.

Het vernieuwde Spotify Family komt in het najaar beschikbaar voor huidige gebruikers. Spotify test ook al sinds het voorjaar Premium Duo. Dit is een goedkopere bundel voor twee luisteraars. Daarin zit ook de zogenaamde Premium Mix met muziek die beide deelnemers leuk vinden. Of en wanneer dit in Nederland beschikbaar komt, is nog niet bekend.

https://www.iculture.nl/nieuws/spotify-premium-duo-test/

Spotify

Spotify is 's werelds grootste muziekstreamingdienst. Met Spotify kun je gratis of tegen betaling muziek streamen vanaf je iPhone, iPad, Mac of ander device. De gratis versie heeft reclame en laat je niet on-demand elk nummer afspelen, terwijl je met de betaalde Spotify Premium onbeperkt muziek naar keuze kunt luisteren. Er zijn op maat gemaakte afspeellijsten, je kunt gebruikmaken van Spotify Connect of AirPlay en nog veel meer. Behalve muziek vind je op Spotify ook veel populaire podcasts, zowel Nederlandse als vanuit het buitenland.

Spotify

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.