Disney+ videodienst

Disney+ op 12 november van start in Nederland

De streaming videodienst Disney+ is vanaf november ook in Nederland te kijken. Disney+ start in de VS, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en... Nederland! Dat is vandaag bekend gemaakt door het entertainmentbedrijf.

Disney+ vanaf november in Nederland

Vanaf 12 november kunnen de Amerikanen gaan kijken voor $6,99 per maand. Dezelfde dag is de start in Nederland en Canada en een week later volgen Austalië en Nieuw-Zeeland. Binnen twee jaar wil Disney de dienst grotendeels wereldwijd hebben uitgerold. In Nederland betaal je €6,99 per maand of €69,99 per jaar. Je kunt streamen op een Apple TV, iPhone, iPad en via diverse desktop-browsers.


Disney+ werkt ook nauw samen met Apple’s TV-app. Dat betekent dat je straks door het assortiment van Disney+ kan bladeren via de standaard ingebouwde app op je iPhone, iPad en Apple TV. Of je ook daadwerkelijk de content kan bekijken via de TV-app, is nog niet helemaal duidelijk. Je vindt nu bijvoorbeeld ook al content van Netflix in de TV-app. Wil je dan een show kijken, dan word je doorgestuurd naar de standaard Netflix-app. Je kunt direct vanuit iOS en tvOS abonnee worden.

Disney+ videodienst

Uit de lijst met ondersteunde apparaten voor Disney+ wordt duidelijk dat vrijwel alle Apple-apparaten worden ondersteund: de Apple TV, iPad en iPhone zijn van de partij en krijgen een eigen app om te streamen. Daarnaast werkt het op alle browsers op de Mac en op Android-smartphones en -tablets, Android TV, de Google Chromecast, Roku tv-kastjes en Roku TV, de Xbox One de PlayStation 4. Opvallende afwezige zijn de apparaten van Amazon, zoals de Fire TV en de Fire-tablet.

Lees meer over Disney+ in onze uitgebreide uitleg.

Bekijk ook

Alles over Disney+, de streaming videodienst van Disney

Disney+ is sinds november 2019 beschikbaar in Nederland. Wat is er te bekijken, wat kost het en welke Disney Originals zijn er te zien? We praten je bij over alles rondom Disney+!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.