Watchify brengt Spotify naar de Apple Watch

De nieuwe Apple Watch-app Watchify brengt Spotify naar de Apple Watch. Je kan hierdoor muziek kiezen vanaf je pols en afspelen op je iPhone. Spotify-luisteraars wachten al tijden op een dergelijke app.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update november 2018: Spotify op de Apple Watch? Het kan nu, met de officiële app!

Ken je dat verhaal van die Spotify-app Snowy die naar de Apple Watch zou komen? Het is inmiddels anderhalf jaar geleden dat we voor het laatst wat van deze app hoorden. De ontwikkelaar stelde dat hij samen met Spotify aan een Apple Watch-app zou werken, maar tot op heden is deze er nog niet. In dit gat springt nu de ontwikkelaar van de app Watchify. Hiermee blader je door je Spotify-bibliotheek vanaf je Apple Watch.

Watchify: Spotify vanaf je Apple Watch

Zodra je Watchify opstart, vraagt de app om toestemming tot je Spotify-account. Let erop dat je wel Spotify Premium nodig hebt om de app te kunnen gebruiken. Zodra je de app op je iPhone én Apple Watch geïnstalleerd hebt, kun je beginnen met luisteren. Op het startscherm bekijk je één van de drie opties: het overzicht van liedjes, de meest afgespeelde liedjes of je eigen afspeellijsten. Met een tik op één van deze opties start je het afspelen op je iPhone.

Watchify brengt Spotify naar Apple Watch.

Het is helaas niet mogelijk om muzieknummers te zoeken of op artiesten te bladeren. De app biedt dan ook niet de complete bibliotheek van Spotify zelf, maar alleen de nummers die je zelf aan je eigen bibliotheek toegevoegd hebt. Verder heeft de app hetzelfde Now playing-screen als alle andere Apple Watch-apps. Je kan daar nummers pauzeren, naar het volgende liedje gaan en de volume aanpassen met de Digital Crown. Desalniettemin is de app een handige manier om snel vanaf je pols door je eigen muziekverzameling te bladeren.

Spotify afspelen via Watchify.

Alleen afspelen op je iPhone
Het is met de app niet mogelijk om muziek af te spelen op je Apple Watch. De app fungeert dus als een soort afstandsbediening voor je iPhone. Heb je al een koptelefoon met je iPhone verbonden, dan is het dus een kwestie van Watchify starten en een nummer of afspeellijst kiezen. De eerder genoemde app Snowy was wat dat betreft een stuk ambitieuzer, want daarmee kon je ook nummers offline opslaan op je Apple Watch en van daaruit afspelen.

Bekijk ook

Spotify brengt Apple Watch-app uit: eerste versie nu voor iedereen beschikbaar

De Apple Watch-app van Spotify is zojuist beschikbaar gekomen. Eerder werd de beta al uitgebracht, maar nu kan iedereen ermee aan de slag.

Met dank aan @dviate!

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015 en daarna verscheen er elk jaar een nieuwe generatie. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en betalen met Apple Pay. Wil je een Apple Watch kopen, bekijk dan de verschillende Apple Watch-modellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Je kunt je smartwatch steeds een ander uiterlijk geven met Apple Watch-horlogebandjes.

Apple Watch

Reacties: 24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.