Snowy voor de Apple Watch.

Spotify-app voor Apple Watch eindelijk in zicht

Komt Spotify dan eindelijk binnenkort naar de Apple Watch? De ontwikkelaar van de onofficiële Spotify-app Snowy heeft van zich laten horen en werkt samen met Spotify om de Apple Watch-app binnenkort uit te brengen.

In januari schreven we over een aankomende Spotify-app voor de Apple Watch genaamd Spotty. Het was de bedoeling om de onofficiële app in februari uit te brengen, maar de ontwikkelaar stuitte tegen een aantal problemen. Spotify zou niet blij geweest zijn met onder andere de naam van de app, waardoor hij verder ontwikkeld werd onder de naam Snowy. Maar ook het design van de app stootte tegen het zere been van Spotify, waardoor een daadwerkelijke release nog even op zich liet wachten. De ontwikkelaar heeft nu laten weten dat hij met Spotify om tafel gezeten heeft en dat hij samenwerkt met Spotify om de app binnenkort beschikbaar te stellen.


Snowy voor de Apple Watch.

Spotify op de Apple Watch

De Spotify-app Snowy brengt volledige Spotify-playback naar de Apple Watch. Dankzij deze app kun je rechtstreeks vanaf je pols afspeellijsten selecteren en door je muziekcollectie bladeren. Ook werkt de app zonder in de buurt te zijn van de gekoppelde iPhone, doordat je je muziek van Spotify op kunt slaan op de Apple Watch. De reacties op de aankondiging van de app waren lovend, zowel op Reddit als in de reacties op het aankondigingsartikel van Spotty op iCulture.

Op Reddit heeft de ontwikkelaar nu laten weten hoe het ervoor staat met Snowy voor de Apple Watch. Het heeft even wat maanden geduurd, maar de ontwikkelaar heeft aangegeven dat hij en Spotify het eindelijk eens zijn over Snowy. Hij werkt vanaf nu samen met Spotify om Snowy naar de Apple Watch te brengen als onderdeel van de officiele iOS-app van Spotify. Er wordt gebruikgemaakt van Spotify’s iOS ontwikkelaarstools om Snowy te realiseren, maar wordt nu nog verder ontwikkeld met de expertise en tools die Spotify beschikbaar gesteld heeft.

Snowy voor de Apple Watch en iPhone.

Maar wanneer komt deze Spotify-app voor de Apple Watch dan eindelijk uit? Een exacte timing kon de ontwikkelaar helaas niet geven. Hij heeft ons er in ieder geval van verzekerd dat er eindelijk een Spotify-app voor de Apple Watch komt, zodat het gebruik van Spotify in combinatie met Apple’s slimme horloge een stuk bruikbaarder wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.