App Store in Mojave op MacBook Pro 2018.

Apple verwijdert 11 categorieën uit Mac App Store [update]

Apple heeft het aantal categorieën in de Mac App Store beperkt. Er zijn nu nog maar 10 categorieën in plaats van 21. Dat maakt het voor sommige ontwikkelaars lastiger om zichtbaar te zijn in de lijsten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update 4 november: De categorieën zijn weer terug in de Mac App Store. Het is onduidelijk of het een bug was of dat Apple de aanpassingen weer snel heeft teruggedraaid.

Mac App Store: minder categorieën

Met de komst van de vernieuwde Mac App Store in macOS Mojave veranderde er al het een en ander. In plaats van de vertrouwde categorieën krijg je de secties Ontdekken, Creëren, Werken, Spelen en Ontwikkelen te zien bij het openen van de Mac App Store. Nu is ook het aantal categorieën ingeperkt. Je kunt niet meer bladeren naar Financieel, Lifestyle, Sport, Weer, Medisch, Reizen, Onderwijs, Naslag, Amusement, Gezondheid en fitness of Nieuws, want die zijn vervallen.


Deze 10 categorieën blijven bestaan
Er zijn nu nog maar 10 categorieën over: Diensten, Fotografie, Games, Grafisch en ontwerp, Muziek, Ontwikkelaarstools, Productiviteit, Sociaal netwerken, Video en Zakelijk. Het is nog wel mogelijk voor ontwikkelaars om de ontbrekende categorieën toe te wijzen aan een app, maar ze verschijnen niet meer in de weergave voor gebruikers.

Mac App Store categorieën

Aanvankelijk ontstond de indruk dat een bug ervoor zorgde dat sommige categorieën niet meer zichtbaar waren, maar via het officiële App Store-account op Twitter werd duidelijk dat het een bewuste keuze is.

Voor kleine ontwikkelaars kan het vervelend zijn dat bijvoorbeeld de categorie Financieel is verdwenen. Stond je voorheen met je app nog in de top 10 met een app om je geldzaken te beheren, dan zul je nu met veel meer apps moeten concurreren om de top 10-positie in de veel bredere lijst Productiviteit. Ontwikkelaars kunnen bij het indienen van een app twee categorieën aanvinken: een primaire en secundaire.

Op de iPhone en iPad zijn de 21 appcategorieën nog wel gewoon zichtbaar. Er is echter een verschil: de iOS App Store is veel actiever qua aanbod en qua aandacht die het van Apple krijgt. Zo verschijnen er meermaals per dag nieuwe verhaaltjes, terwijl dat in de Mac App Store maar eens per week is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2018, 21:06
Bron Bron MacRumors
Categorie Mac & macOS
Onderwerpen developers, mac app store
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.