Snapchat Spectacles nu in Nederland en België te koop

Snapchat's camerabril Spectacles maakt de oversteek naar het Europese vasteland. Vanaf vrijdag is de bril ook verkrijgbaar in Nederland en België.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Snap-bril automaat

Snap, het moederbedrijf van Snapchat, is vrijdagochtend in Nederland en België gestart met de verkoop van Spectacles. De speciale zonnebril met camera laat je korte video’s opnemen die je vervolgens met de Snapchat-app kan synchroniseren. Spectacles zijn in heel Europa online verkrijgbaar en via speciale automaten in verschillende Europese steden.


Camerabril Spectacles van Snap verkrijgbaar in Nederland en België

Spectacles nu ook te koop in Nederland en België

Spectacles is een speciale camerabril waarmee je korte video’s van tien tot dertig seconden kan opnemen. Als gebruiker druk je hiervoor op een knop waarna de camera actief wordt en het opnemen start. Aan één kant heeft de bril lichtjes die vervolgens gaan branden. Zo kunnen andere mensen zien dat de camera actief is. De video wordt op de bril opgeslagen en kan via Bluetooth of Wi-Fi gesynchroniseerd worden met een iPhone en de Snapchat-app. Opladen kan met de kenmerkende gele koker of de bijgeleverde kabel. De batterij zou ongeveer een dag mee moeten gaan.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Speciale automaten
Spectacles werd vorig jaar al geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Daar waren ze aanvankelijk alleen in speciale automaten verkrijgbaar om het een exclusief tintje te geven. Vanaf vandaag zijn de zonnebrillen voor het eerst ook in Europa verkrijgbaar, waaronder in Nederland en België. Mocht je de zomervakantie doorbrengen in Londen, Parijs, Berlijn, Barcelona of Venetië, dan kun je ze ook bemachtigen via een van de speciale automaten. Maar je kan ze gedurende zomer ook elders in deze landen tegenkomen.

Bekijk ook

Snapchat Spectacles: zonnebrillen met ingebouwde camera

Snapchat heeft de naam gewijzigd naar Snap en gaat een zonnebril met ingebouwde videocamera uitbrengen met de naam Spectacles.

Spectacles worden geleverd in een gele koker

Drie kleuren
De camerabril is verkrijgbaar in de kleuren rood, zwart en blauwgroen en kost een kleine 150 euro. Je moet wel eventjes geduld hebben. De levertijd is op dit moment drie tot vijf werkdagen. De bril is te koop via de website van Spectacles.

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deelt. Snapchat kwam ook als eerste met verdwijnende verhalen, die later populair werden als Instagram Stories. Ook andere sociale media-apps namen het idee over. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.