Apple is begonnen met decoraties voor WWDC 2017 in San Jose

Apple is begonnen met het decoreren van McEnery in San Jose, het conferentiecentrum waar van 5 t/m 9 juni WWDC 2017 plaatsvindt.

Apple is begonnen met de aankleding van McEnery Convention Center in San Jose. Het conferentiecentrum zal de komende week de uitvalsbasis zijn voor een groot deel van de Apple-engineers. Duizenden ontwikkelaars zien op maandag live de aankondiging van de nieuwe producten en volgen daarna workshops om de nieuwe functies voor iOS 11 en de andere besturingssystemen te leren kennen.


WWDC 2017 decoraties McEnery Convention Center

McEnery Convention Center in Apple-kleuren

Op de gevels van het McEnery-gebouw is het logo van WWDC 2017 te zien, bestaande uit getekende poppetjes. Ook aan lantaarnpalen en op een OV-halte zijn de poppetjes op banners en plakkaten zien. Binnenin wordt inmiddels druk gewerkt aan het ophangen van banners. Op de decoraties zijn nog geen nieuwe hints af te lezen.

WWDC 2017 decoraties McEnery Convention Center

Apple zal op maandagavond 5 juni waarschijnlijk veel tijd besteden aan de volgende versies van iOS, macOS, tvOS en watchOS, maar er wordt voor het eerst ook weer wat hardware verwacht. Apple deed dat voor het laatst in 2013. Sindsdien was WWDC 2017 een software-only conferentie.

Klik om inhoud van Twitter te tonen.
Learn more in Twitter’s privacy policy.

Er wordt gesproken over nieuwe iPads, vernieuwde MacBooks en misschien zelfs de Siri-speaker voor thuis. Deze zou al in productie zijn, maar komt pas later in 2017 op de markt, aldus de nieuwste geruchten. Dat zou dus in de loop van september of oktober kunnen zijn.

https://twitter.com/mark_tweets37/status/870360723674759172

Tijdens de WWDC vinden er allerlei activiteiten plaats, ook in Nederland. In San Jose kun je gelijktijdig met WWDC terecht voor allerlei alternatieve activiteiten, zoals conferenties over design, techconferenties voor mensen die geen WWDC-ticket hebben en optredens van bands. Ook wordt er op diverse manieren geld ingezameld voor programmeeronderwijs voor meisjes.

Bekijk ook

Deze activiteiten tijdens WWDC 2017 zijn de moeite waard

Tijdens WWDC 2017 is veel meer te doen dan je denkt. Er zijn alternatieve conferenties, optredens, filmvertoningen en plekken om met andere Apple-fans naar de keynote te kijken.

Het is bijzonder dat WWDC dit jaar plaatsvindt in San Jose, de grootste stad van Silicon Valley. Jarenlang koos Apple voor het Moscone West-gebouw in San Francisco. Volgens Apple is deze locatie makkelijker voor de eigen medewerkers, omdat Cupertino vlakbij is. Mogelijk heeft de toenemende drukte in San Francisco ook meegespeeld.

WWDC 2017 decoraties McEnery Convention Center

Informatie

Laatst bijgewerkt
2 juni 2017 om 8:50
Onderwerp
Categorie
Apple

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.