Kinderen met iPads op promotiefoto van Apple

Facebook werkt aan speciale app voor tieners, Facebook Talk

Facebook werkt aan een app voor tieners, genaamd Facebook Talk. Deze richt zich op kinderen vanaf 13 jaar die nog niet op Facebook mogen.

Facebook kopieert bijna alle functies van Snapchat, maar daarmee lukt het nog niet om tieners bij Snapchat weg te lokken. Ouders vinden het maar wat eng als hun kroost met allerlei Facebook-gespuis in contact kan komen. Misschien lukt het Facebook wel met een nieuwe app die ze aan het ontwikkelen zijn: Facebook Talk. Code in de standaard Facebook-app verklapte dat er intern aan wordt gewerkt.

Kinderen met iPads op promotiefoto van Apple

Facebook Talk voor tieners

De code maakt duidelijk dat Facebook Talk is voorzien van ouderlijk toezicht: ouders kunnen instellen met welke personen hun kinderen contact mogen hebben. “Talk is een berichenapp waarbij je volledig de contacten bepaalt”, aldus Facebook. Ook staat er in de code dat kinderen via Messenger kunnen overleggen met hun ouders, bijvoorbeeld als ze een nieuw contact toegevoegd willen hebben.

Er zitten ook spelletjes en creatieve tools in Talk, zo blijkt uit de code: “Kinderen vinden het leuk om de creatieve tools in Talk te gebruiken, om games te spelen en grappige mastkers de delen met familie en vrienden”, zo valt er te lezen. Dit wijst op de aanwezigheid van gezichtsmaskers, een functie die Facebook inmiddels al in haar bestaande apps heeft doorgevoerd, maar die populair werd door Snapchat.

13 jaar en ouder
Met deze nieuwe app wil Facebook kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd maken met Facebook. Momenteel mogen kinderen er nog vaak geen gebruik van maken van hun ouders, uit angst dat ze in contact komen met verkeerde vrienden of te maken krijgen met pesterijen. Bovendien hoopt Facebook met deze app de toekomstige gebruikers van Snapchat af te pakken. Die dienst heeft nu 158 miljoen dagelijkse gebruikers. Tieners gebruiken de app vooral om contact te houden met vrienden en Snapchat is onder die doelgroep ook populairder dan het Facebook-imperium, bestaande uit Facebook, WhatsApp en Instagram.

De Talk-app wordt waarschijnlijk beperkt tot kinderen van 13 jaar en ouder. Je hebt geen Facebook-profiel nodig, zo blijkt uit de code. Of en wanneer Facebook de Talk-app uitbrengt is nog onduidelijk. Het zou een van de vele experimenten kunnen zijn, waar het bedrijf aan werkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2017, 9:30
Categorie Apps
Onderwerpen facebook, kinderen, snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.