Drag en Drop tussen Readdle apps op de iPad.

Sleep bestanden tussen Readdle-apps op de iPad

Met Scanner Pro, Spark, PDF Expert en Documents kun je nu eenvoudig bestanden uitwisselen. In Split View op de iPad sleep je bestanden eenvoudig van de ene naar de andere app. Ook is Documents nu helemaal vernieuwd.

Drag en Drop tussen Readdle apps op de iPad.
Apple heeft met Split View iPad-gebruikers de optie gegeven om twee apps naast elkaar te gebruiken. De mogelijkheden daartussen zijn echter beperkt. Je kunt bijvoorbeeld niet tekst of een afbeelding van de ene app naar de andere slepen. Readdle, de ontwikkelaar van veel populaire productiviteitsapps, heeft daar iets slims op bedacht. De apps Spark, Scanner Pro, PDF Expert en Documents werken op de iPad nu nauw met elkaar samen. Zo sleep je simpelweg een bestand vanaf Documents als bijlage in een mail in Spark.

Bestanden slepen in Split View met Readdle-apps

Split View op de iPad is een handige optie om meer dan twee dingen tegelijk te doen, maar interactie tussen twee apps die naast elkaar staan is niet mogelijk. Met de apps van Readdle kan dat nu wel. Omdat Spark, Scanner Pro, PDF Expert en Documents binnen hetzelfde ecosysteem werken, is deze zogenaamde drag-and-drop-functie wel beschikbaar. Je gebruikt twee apps gewoon via Split View zoals je gewend bent. Daarna kun je bijvoorbeeld een scan uit Scanner Pro slepen naar Documents. Moet je een contract ondertekenen en deze versturen, dan sleep je een PDF-bestand eenvoudig van PDF Expert naar Spark. In onderstaande video is de functie in werking te zien.

Het slepen van bestanden werkt alleen op de iPad in Split View-stand. Het werkt alleen in combinatie met de vier productiviteitsapps van Readdle, zolang deze bijgewerkt zijn naar de meest recente versie. Elke combinatie van twee apps is mogelijk. De functie kwam vorige week nog voorbij in een concept van iOS 11, maar met de Readdle-apps kun je er nu al gebruik van maken.

Documents 6.0: Finder-achtige app voor al je bestanden

De bestanden-app Documents is vandaag ook bijgewerkt naar versie 6.0. Met ingang van deze versie wil Documents een soort Finder-app voor de iPhone en iPad zijn. De app heeft een geheel nieuw design gekregen en is daardoor sneller en makkelijker te gebruiken. Documents werkt met allerlei clouddiensten, zoals iCloud, Dropbox en Google Drive. Behalve bestanden uit de cloud, kun je ook lokaal bestanden opslaan via Documents 6 met de Open in-functie. Ook nieuw is dat je nu video’s en muziek kunt streamen en afspeellijsten kunt maken. Als je zowel de vernieuwde PDF Expert als Documents 6 hebt, dan kun je in laatstgenoemde ook PDF-bestanden bewerken en aantekeningen op maken.

De nieuwe versie van Documents 6 is nu beschikbaar in de App Store. De nieuwe versie is nodig om deze te gebruiken in combinatie met de drag-and-drop-functie zoals die hierboven omschreven is. Documents is helemaal gratis te downloaden en te gebruiken en werkt zonder in-app aankopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2017, 15:29
Categorie Apps
Onderwerpen ipad pro, pdf, readdle, scanner, spark
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.