PDF Expert 6 voor iOS laat je PDF-bestanden uitgebreid bewerken en beveiligen

PDF Expert voor de iPhone en iPad is vernieuwd. Versie 6 brengt uitgebreide bewerkingsopties, zodat je eenvoudig PDF-bestanden kunt aanpassen en bewerken. Ook is er een nieuw design en stel je een wachtwoord in.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

PDF Expert 6 voor iOS.
PDF Expert is een populaire app voor het bekijken en bewerken van PDF-bestanden, zowel op iPhone en iPad als de Mac. De iOS-versie van PDF Expert heeft nu een update gekregen naar versie 6 en heeft daarbij uitgebreide bewerkingsfuncties gekregen. Je kunt met PDF Expert 6 (link) eenvoudig de tekst van een bestand aanpassen en zelfs afbeeldingen vervangen. De app heeft ook een vernieuwd design en laat je bestanden beveiligen met een wachtwoord.

PDF Expert 6 bewerkt en beveiligt documenten

PDF Expert voor iOS liet je al notities maken en bijvoorbeeld tekst markeren, maar met de nieuwste versie van PDF Expert krijg je ook de mogelijkheid om het volledige bestand te bewerken en tekst aan te passen. Tik bovenin de werkbalk op de bewerkingsknop en selecteer de tekst die je aan wil passen. Je kunt daarna gewoon met het toetsenbord een nieuwe of verbeterde tekst invoeren, rechtstreeks in het PDF-bestand. Behalve tekst kun je op deze manier ook afbeeldingen toevoegen en vervangen, links plaatsen of gevoelige informatie markeren. Voor deze nieuwe bewerkingsfuncties is een eenmalige in-app aankoop van €10,99 vereist, ook voor mensen die voorheen PDF Expert 5 gebruikten. De app zelf kost ook eenmalig €10,99, maar als je PDF Expert 5 al hebt, hoef je alleen de app gratis te updaten en de bewerkingsfuncties los aan te schaffen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Alle bewerkingen die je doet, ook voor het maken van aantekeningen of ondertekenen van documenten, worden gesynchroniseerd via Dropbox of een andere clouddienst zoals iCloud. Het is daardoor niet nodig om het bestand lokaal op te slaan. Behalve deze bewerkingsfuncties, heeft PDF Expert 6 ook allerlei nieuwe functies die je zonder in-app aankoop kunt gebruiken. Het vernieuwde design zorgt ervoor dat de app er net wat frisser uit ziet en biedt een beter overzicht van alle bestanden die je opgeslagen hebt. Daarnaast biedt de app nu de mogelijkheid om bestanden te beveiligen, al werkt dit alleen met een zelfverzonnen wachtwoord of code. Je kunt bestanden helaas niet beveiligen met Touch ID.

Ontwikkelaar Readdle heeft verder nog de zoekfunctie verbeterd, die goed van pas komt als je heel veel documenten opgeslagen hebt. Dankzij de update van PDF Expert voor iOS ligt deze versie weer op één lijn met de Mac-versie van PDF Expert. Deze werd in augustus vorig jaar uitgebreid met dezelfde bewerkingsfuncties. Als je dus alles wil synchroniseren met je Mac, dan kun je PDF Expert voor macOS downloaden voor €64,99.

Bekijk ook

PDF Expert 2 voor Mac laat je tekst en afbeeldingen in PDF-bestanden bewerken

PDF Expert 2 voor de Mac voegt meer bewerkingsopties toe aan dit krachtige PDF-programma. Je kunt nu bijvoorbeeld eenvoudig bestanden bewerken, tekst toevoegen of afbeeldingen aanpassen.

Meer informatie over de mogelijkheden van deze app lees je op pdfexpert.com.

Informatie

Laatst bijgewerkt
16 mei 2017 om 18:26
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Pdf

Pdf is een populair formaat voor bestanden en documenten, omdat de opmaak altijd hetzelfde is. Pdf's zijn niet bewerkbare documenten, bijvoorbeeld handig voor handleidingen, digitale boeken en meer. Je kunt vanaf de iPhone, iPad en Mac wel eenvoudig aantekeningen maken op pdf's. Op de Mac is de app Voorvertoning de tool waarmee je pdf's opent en annoteert. Ontdek wat je allemaal met pdf kunt doen op je iPhone, iPad en Mac!

Pdf

Reacties: 7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.