iPad Pro met Split View in iOS 11-concept.

Zo kan Apple met iOS 11 de iPad verbeteren voor pro-gebruikers [video]

Wat kan Apple doen om iOS 11 beter geschikt te maken voor pro-gebruikers met de iPad? In een mooie conceptvideo is te zien hoe Apple iOS 11 verder kan uitbreiden met verbeteringen voor Split View, een aparte Finder en meer.

Welke functies we in iOS 11 krijgen, weten we over een paar weken zodra Apple tijdens de WWDC de nieuwste versie van iOS aan gaat kondigen. De website Macstories heeft in een mooie conceptvideo van iOS 11 al een flink aantal functies op een rij gezet, waardoor Apple de iPad een stuk veelzijdiger kan maken voor de pro-gebruikers.

iPad Pro met Split View in iOS 11-concept.

iOS 11-concept voor iPad Pro-gebruikers

In iOS 9 voegde Apple enkele iPad-specifieke functies toe, zoals Split View, Slide Over en Picture-in-picture. Sinds die tijd zijn er echter nog maar weinig functies bij gekomen die de iPad geschikter maakt voor pro-gebruikers. Hoewel Apple de iPad Pro-lijn vaak neerzet als laptopvervanger, klagen veel mensen over de beperkte mogelijkheden van iOS. In iOS 11 gaat Apple hier mogelijk verandering in brengen en deze video van dit iOS 11-concept brengt in beeld hoe dit eruit kan zien.

In de video is te zien hoe Apple de multitasking-functies op de iPad verder kan uitbouwen. Zo is de compleet nieuwe Shelf te zien, waarin je gegevens van een app tijdelijk kunt opslaan zodat je deze op een later moment kunt raadplegen. Door onderdelen vanuit apps naar boven te slepen, moet je zo eenvoudig tekst, afbeeldingen en andere gegevens uit apps eenvoudiger kunnen verplaatsen van de ene app naar de andere. Ook het gebruik van Split View zou flink verbeterd kunnen worden dankzij een nieuwe weergave van Split View-geschikte apps.

iPad Pro met Finder in iOS 11 concept.

In de video is ook een aparte Finder voor de iPad te zien. Met de Finder zou het dan een stuk makkelijker zijn om het juiste bestand te selecteren als je bijvoorbeeld een document aan het maken bent. Momenteel heeft iOS al een bestandensysteem, maar is er nog geen universele plek waar je al deze (lokale) bestanden kunt terugvinden. In iCloud Drive vind je alleen de bestanden die je online opgeslagen hebt, maar niet de documenten die lokaal opgeslagen staan. Een aparte Finder zou hier een oplossing voor kunnen zijn.

In de complete video zijn nog veel meer verbeteringen te zien, zoals een compleet opnieuw ontworpen App Store-app op basis van Apple Music, duidelijkere extensies voor Safari, meer apps op het beginscherm en nog veel meer. De video is zeer de moeite waard en met aandacht in elkaar gezet. Nu maar hopen dat Apple met iOS 11 soortgelijke plannen heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2017, 18:37
Categorie iOS
Onderwerpen concept, ios 11

iOS 11

Lees alles over iOS 11, de grote update die in september 2017 verscheen. Lees hier alles over de vernieuwingen, ontdek onze beste iOS 11 tips en krijg hulp als je problemen hebt bij de installatie. De opvolger is iOS 12 voor iPhone en iPad.

iOS 11

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.