Zwarte iPhone 7

‘De spacegrijze iPhone 7 wordt veel donkerder van kleur’

Apple gaat de iPhone 7 in een donkerder kleur spacegrijs uitbrengen, bijna zwart. Het zou niet vreemd zijn, want Apple's kleur spacegrijs is in de loop der jaren vaak van kleur verschoten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Apple gaat bij de iPhone 7 een spacegrijze variant uitbrengen, waarvan de kleur een stuk donkerder zal zijn dan voorheen. Dat beweert de Japanse geruchtensite Macotakara. Apple zou gekozen hebben voor een nieuwe tint spacegrijs die dichter bij zwart ligt.

Spacegrijze iPhones

Spacegrijs veel donkerder

Macotakara zou van bronnen hebben gehoord dat de iPhone 7 in een veel donkerder kleur gemaakt zal worden dan het huidige spacegrijs van de iPhone 6s. Apple heeft al eerder grijszwarte kleur gebruikt, namelijk bij de iPhone 5 op de foto hierboven. Toen heette de kleur nog gewoon ‘zwart’. Een jaar later werd bij de iPhone 5s de naam ‘spacegrijs’ ingevoerd.

50 tinten spacegrijs

Zoals bekend is de kleur spacegrijs bij Apple niet altijd hetzelfde. Bij de 12-inch MacBook en de Apple Watch is de kleur veel donkerder dan bij de iPhones. Zelfs bij de Apple Watch-modellen onderling zijn er verschillen: de spacegrijze Apple Watch van staal is donkerder dan de Apple Watch Sport van aluminium.

MacBook Spacegrijs

Eerder waren er geruchten dat Apple zou werken aan een donkerblauwe variant, waarbij spacegrijs zou verdwijnen. Dat lijkt echter niet erg geloofwaardig, omdat spacegrijs voor bijna alle producten die Apple verkoopt de meest populaire kleur is in westerse landen.

De volgende iPhone zal waarschijnlijk ook weer in zilver, goud en rosegoud verkrijgbaar zijn. Geruchten en gelekte foto’s wijzen op een vrijwel ongewijzigd design, waarin toch wat veranderingen zijn doorgevoerd. Zo zouden een tweede speaker aan de bovenkant en een grotere telefoonspeaker aanwezig kunnen zijn, kan de cameralens iets groter worden en gaat de koptelefoonaansluiting misschien wel verdwijnen. Intern zou Apple werken aan een A10-processor, een model met 256GB opslag en een dubbele lens voor de iPhone 7 Plus.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2016, 18:59
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 7, spacegrijs

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.