Naar School

Naar School is een survivalgids voor ouders van schoolgaande kinderen

Gaat je kind binnenkort voor het eerst naar school en heb je geen idee wat je allemaal moet weten? Met Naar School, een survivalgids in app-vorm, hoef je je geen zorgen meer te maken en leer je snel alle termen.

Een spannend moment voor vrijwel iedere ouder: je kind gaat voor het eerst naar school. Daar komt veel bij kijken, soms zelfs meer dan je denkt. Hoe zit het bijvoorbeeld met overblijven, luizen-moeders en plaskettingen? De app Naar School helpt ouders bij al deze vragen.

Naar School inhoudsopgave

Kind naar school? Naar School vertelt je alles

Naar School is in feite een survivalgids voor ouders met jonge kinderen. Alle informatie die je als ouder nodig hebt wanneer je kind voor het eerst naar school gaat, is te vinden in vijf handige hoofdstukken. Denk aan informatie over scholen, over de kinderen zelf en praktische tips.

Naar School citatenNaast de uitleg is er ook een checklist over de schoolkeuze, die je als geheugensteuntje kunt gebruiken bij het kiezen van een school. Bovendien is er niet alleen uitleg over voor de hand liggende zaken als de kosten van schoolgaande en de verschillende schooltypes, maar ook over onderwerpen waar je misschien minder snel aan denkt. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen een TSO en een BSO? En wat als je kinderen buiten de vakanties om vrij moeten nemen? Hoe zit het met de opvang tijdens vakanties en wat als je kind uitgekleuterd is? Naar school geeft je hier alle informatie over.

Je betaalt €1,99 voor deze app en je kunt het dan ook het beste beschouwen als een soort ebook, maar dan in de vorm van een app. Alle informatie is ongetwijfeld ook wel op internet te vinden, maar deze app vraagt wat geld voor het feit dat ze alles overzichtelijk bij elkaar hebben gesprokkeld. Dat bespaart drukbezette ouders weer wat tijd.

Prettig is daarbij dat je de app op twee manieren kunt gebruiken. Je kunt in de lijst met hoofdstukken zoeken naar specifieke onderwerpen, maar je kunt ook bladeren en op die manier alle informatie als een boek lezen. De app is op een speelse wijze ontworpen, met rustige kleuren en vrolijke illustraties. Ook zitten er interessante citaten in van bekende mensen, bijvoorbeeld één van John Dewey, een Amerikaanse filosoof: “De school mag geen voorbereiding zijn op het leven, ze is het leven zelf.”

Naar School: welkomstscherm Naar School: checklist voor schoolkeuze

Wat is een plasketting?

Prettig is ook het hoofdstuk Vakjargon. Veel woorden ken je misschien nog wel uit je eigen kindertijd, zoals de poppenhoek en de kring, maar andere zijn geheel nieuw. In dit hoofdstuk lees je precies wat dingen als een Digibord en een plasketting zijn. Handig om te weten, want voor je het weet heeft jouw kleuter deze woorden opgepikt. Je kunt desgewenst het lettertype

De app Naar School is gemaakt door Hanneke van der Meer, die al een hele reeks kinderapps heeft uitgebracht, onder andere die van Professor Staal en diverse apps met Noa in de hoofdrol.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2016, 11:32
Categorie Apps
Onderwerpen kinderen, school

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.