Vermoedelijke achterkant iPhone 7 met Smart Connector en dubbele cameralens.

‘iPhone 7 krijgt Smart Connector, design nagenoeg hetzelfde’

De iPhone 7 zou inderdaad worden voorzien van een Smart Connector-aansluiting. Deze kan volgens een Japanse bron gebruikt worden voor een Smart Keyboard. Bovendien zou het design van de iPhone 7 niet dunner zijn dan huidige modellen.

Krijgt de iPhone 7 dan echt de Smart Connector van de iPad Pro? De Japanse site Mac Otakar claimt dat de eerdere afbeelding met daarop een Smart Connector-aansluiting wel eens juist zou kunnen zijn. Hierdoor zou de aanstaande iPhone 7 uitgerust worden met deze Smart Connector. Bovendien zou het design van de iPhone 7 nagenoeg gelijk zijn aan de vorige iPhone, waardoor hij nauwelijks dunner zou zijn.

Smart Connector voor slimme accessoires op de iPhone 7

Geruchten over de Smart Connector in de iPhone 7 zijn niet nieuw. Een maand geleden verscheen er een afbeelding van een vermoedelijke iPhone 7 Plus met onder andere een aansluiting voor Smart Connector-accessoires. Deze bevindt zich onderaan de achterkant van het toestel en Mac Otakara beweert nu dat dit waarschijnlijk juist is. De site suggereert dat deze aansluiting gebruikt kan worden voor een Smart Keyboard voor de iPhone, maar hoe dit er in de praktijk precies uit ziet, werd niet genoemd.

Vermoedelijke achterkant iPhone 7 met Smart Connector en dubbele cameralens.

‘Geen tweede speaker door ontbreken koptelefoonaansluiting’

Bovendien zou het toestel qua afmetingen weinig verschillen met de huidige iPhones. Dat wil zeggen dat het toestel even dun is als de iPhone 6s, met een dikte van 7,1 millimeter. De site beweert ook dat Apple inderdaad vaarwel zegt tegen de koptelefoonaansluiting, maar dat hier geen tweede speaker voor in de plaats komt. Apple zou bezig zijn met Bluetooth EarPods, die je op een zelfde manier zou opladen als de Apple Pencil. De Apple Pencil steek je via de Lightning-aansluiting in een iPad Pro, zodat je deze binnen enkele minuten op kunt laden.

Tot slot meldt de site dat de iPhone 7 aan de bovenkant voorzien kan worden van twee nieuwe sensoren, maar het precieze gebruik hiervan is niet bekend. Mogelijk zou dit gebruikt kunnen worden om het scherm te voorzien van True Tone-technologie van de 9,7-inch iPad Pro. Hierdoor verandert de kleur van het scherm, afhankelijk van het omgevingslicht. En wat betreft de camera: de iPhone 7 Plus zou inderdaad twee cameralenzen krijgen, maar de gewone iPhone 7 zou het met een grotere enkele cameralens moeten doen.

Al met al weer een hoop voer voor speculatie wat betreft de iPhone 7. Het begint er door alle geruchten steeds meer op te lijken dat de iPhone 7 Plus inderdaad twee cameralenzen krijgt, terwijl we voorgoed gedag kunnen zeggen tegen de standaard koptelefoonaansluiting. Wat Apple verder allemaal in petto heeft voor de iPhone 7, moet de komende maanden blijken. In september onthult Apple de nieuwste versie van de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2016, 9:38
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 7, iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus

Lees alles over de iPhone 7 Plus, het grote 5,5-inch toestel dat sinds 2016 verkrijgbaar is. Dit toestel heeft een dubbele camera waardoor nieuwe mogelijkheden zoals portretfoto's met diepte mogelijk zijn. Hieronder vind je alle info over nieuwe functies, verkrijgbaarheid en meer.

iPhone 7 Plus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.