iPhone 7 in blauw

Vreemd gerucht: ‘Apple wil spacegray vervangen door donkerblauw’

Volgens een gerucht wil Apple spacegrijs vervangen door donkerblauw. De kleur spacegrijs zou zelfs worden uitgefaseerd. Wij krabben ons achter de oren over dit vreemde gerucht.

De Japanse site Macotakara heeft vaak goede voorspellingen, maar met deze slaan ze wat ons betreft de plank flink mis. Volgens de website heeft Apple plannen om de kleur spacegrijs te vervangen door een diepblauwe kleur. De iPhone 7 zal dan verkrijgbaar zijn in deze nieuwe kleur en in zilver, goud en roségoud.

iPhone 7 in blauw

iPhone 7 in… blauw?

Het klinkt ongeloofwaardig, totdat je bedenkt dat Apple veel varianten van de kleur spacegrijs heeft uitgebracht. Het zou simpelweg een nieuwe tint spacegrijs kunnen zijn, de kleur die in de loop van de tijd wisselde. Het leverde grappen op over het feit dat Apple ’50 tinten spacegrijs’ heeft. De nieuwe kleur zou dan een iets blauwere gloed hebben, zoals de middernachtblauwe horlogebandjes die Apple voor de Apple Watch verkoopt:

Apple Watch middernachtblauw

Toch is dat niet wat Macotakara voorspelt. Zij denken dat Apple de populaire kleur spacegrijs gaat uitfaseren en vervangen door donkerblauw. De afbeelding die ze hebben gemaakt weerspiegelt dat ook: een diepe kleur blauw, die niet in de verste verte op grijs lijkt.

Spacegrijs veruit populairste kleur

Wat ons betreft is het een gerucht waar we nog niet van overtuigd zijn. Spacegrijs is een geliefde kleur en het zou een vreemde beslissing zijn om juist die kleur uit het assortiment te halen. Spacegrijs werd in 2013 geïntroduceerd bij de iPhone 5s, als vervanger van de kleur slate (leisteen), dat Apple voor de iPhone 5 gebruikte. Daarvoor waren iPhones simpelweg zwart of wit. Spacegrijs is sindsdien gebruikt in nieuwe iPhones, iPads, Apple Watches en de 12-inch MacBook. Bij de Apple Watch is spacegrijs aluminium de populairste kleur en ook bij de 12-inch MacBooks is spacegrijs erg geliefd. Het lijkt ons sterk dat Apple de kleur nu alweer gaat vervangen, terwijl er nog maar net nieuwe producten in de kleur zijn verschenen.

MacBook Spacegrijs

Wel is de kleur spacegrijs steeds wisselend geweest. Op onderstaande iPhones zie je daar niet zoveel van terug, maar als je een spacegrijze iPhone, iPad, Watch en MacBook naast elkaar houdt, zie je dat ze net niet overeen komen in kleur.

tinten spacegrijs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juni 2016, 9:12
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen iPhone 7, spacegrijs

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7 het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.