‘iPhone 7 krijgt grotere telefoonspeaker, oude hoesjes passen niet meer’

De iPhone 7 zal wellicht een grotere telefoonspeaker krijgen, waarbij Apple de sensoren boven het scherm moet verplaatsen. Huidige hoesjes en screenprotectors passen dan niet meer.

De iPhone 7 houdt misschien hetzelfde design, maar dat wil niet zeggen dat al je hoesjes nog zullen passen. Apple is van plan om de lichtsensor en nabijheidssensor in de iPhone 7 te verplaatsen. Dit heeft ermee te maken dat de telefoonspeaker (het streepje boven het scherm) groter wordt.


iPhone 7 concept

iPhone 7 telefoonspeaker wordt groter

Volgens de Japanse geruchtensite Macotakara gaat Apple wat wijzigingen aanbrengen boven het scherm. Daardoor zullen de sensoren ook moeten verschuiven. Het heeft als gevolg dat sommige hoesjes en screenprotectors niet meer passen. De informatie zou afkomstig zijn van fabrikanten en verkopers van screenprotectors, die niet langer bestellingen via Alibaba krijgen vanwege de veranderingen. Het gaat om fabrikanten die nu alvast iPhone 7-accessoires aanbieden via de handelssite.

Sensoren
De lichtsensor zit momenteel bij veel modellen boven de telefoonspeaker, terwijl deze straks aan de rechterkant zal zitten.

Apple zou ook een nieuwe nabijheidssensor willen gebruiken, die nauwkeuriger is. Deze sensor zit al sinds de eerste generatie iPhone in het toestel en meet wanneer je de iPhone tegen het oor houdt, zodat het scherm tijdens het bellen kan worden uitgeschakeld. De nieuwe sensor bestaat waarschijnlijk uit twee delen.

Bekijk ook

'iPhone 7' krijgt geen nieuw uiterlijk, Apple wacht op technologische doorbraak

Apple gaat de 'iPhone 7' geen ander design geven, zeggen nieuwe bronnen. Apple zou wachten op nieuwe technologie.

De iPhone 7 zal volgens verwachtingen vrijwel gelijk zijn aan de iPhone 6 en iPhone 6s, als het gaat om design. Een bericht van de Wall Street Journal eerder deze week bevestigde dat nog eens. De grootste verandering is waarschijnlijk dat Apple gaat stoppen met de 3,5mm oortelefoonaansluiting. Voor de iPhone 7 Plus zitten er nog wat meer veranderingen aan te komen, zoals mogelijk een dubbele camera.

Bekijk ook

iPhone 7: alles over dit toestel uit 2016

Wil je alles weten over de iPhone 7? Dan vind je op deze pagina alles over de specs en functies van de iPhone 7. Wat is er verbeterd ten opzichte van zijn voorganger? En is de iPhone 7 nog steeds een goede keuze?

iPhone 7

Ontdek hier alle informatie over de iPhone 7, het toestel met 4,7-inch scherm dat beschikt over een 12-megapixel camera en A10 Fusion-processor. Is deze iPhone nog steeds de aanschaf waard en wat kun je er zoal mee?

iPhone 7

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.