Twitter-stickers

Twitter kondigt fotostickers aan: zo blijf je langer plakken

Twitter introduceert stickers, zodat je je foto's kunt opfleuren met leuke attributen en accessoires zoals zonnebrillen. De functie wordt de komende weken uitgerold.

Twitter heeft aangekondigd dat je binnenkort stickers kunt plakken op je tweets. In een aankomende update wordt het mogelijk om uit een van de vele stickersets te kiezen, waarbij het aanbod steeds wijzigt. Zo kun je een zonnebril, hoed, zonnetje of ander grappig element aan je foto toevoegen.

Twitter-stickers

Twitter-stickers

Twitter belooft dat ze honderden accessoires, attributen en emoji hebben om je foto’s op te fleuren, zodat je bijvoorbeeld de stemming extra kunt benadrukken of een saaie foto wat interessanter kunt maken. Twitter denkt ook dat de stickerfunctie van pas komt als je je steun voor een bepaalde actie of goed doel wilt benadrukken.

Je kunt meerdere stickers op een foto gebruiken en je kunt ze ook groter maken en roteren, zodat het precies past. Gebruik je een bepaalde sticker, dan is je foto later weer terug te vinden op basis van een hashtag. Zo kun je alle Twitter-foto’s met een zonnebril snel terugvinden. Zo zie je snel hoe mensen wereldwijd die bepaalde sticker gebruiken. In Aziatische berichtenapps zijn stickers razend populair, maar ook in andere landen is het steeds gebruikelijker om plaatjes en emoji te gebruiken. Apple heeft in iOS 10 zelfs een functie ingebouwd om veelgebruikte woorden zoals ‘pizza’ te vervangen door een bijpassend plaatje.

Het zal wel even duren voordat je fanatiek kunt gaan stickerplakken. Voor de uitrol heeft Twitter een aantal weken gepland. Het was overigens al mogelijk om met Twitter je foto’s bij te snijden en te bewerken, te voorzien van een effectfilter of een tag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 juni 2016, 19:09
Categorie Apps
Onderwerpen sticker, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.