iMac Pro accessoires: Mac toetsenbord, trackpad en muis.

Nog snel inslaan: Apple is gestopt met spacegrijze Mac-accessoires

Apple gaat stoppen met de muizen, toetsenborden en trackpads in spacegrijs. Deze kleur werd in 2017 geïntroduceerd voor de iMac Pro en later waren ze ook los te koop.

Update 18 juni 2021: Apple is nu officieel gestopt met de verkoop van spacegrijze accessoires. Ze zijn uit de schappen gehaald en niet meer via de Apple Store verkrijgbaar. Wel kun je nog terecht bij diverse winkels die ze nog verkopen. De verkoopstop volgt drie maanden nadat de spacegrijze iMac Pro uit de schappen werd gehaald. In mei gaf Apple al aan dat de accessoires nog verkocht zouden worden “zolang de voorraad strekt”. Nu zijn de productpagina’s helemaal offline gehaald. Je kunt ze nog wel kopen in zilver.

Hieronder volgt ons eerdere nieuwsbericht van 15 mei 2021.


“Zolang de voorraad strekt” is er te lezen op de Amerikaanse Apple Store-pagina’s. In Nederland en België zijn de pagina’s voor de Magic Mouse 2 (€109), Magic Trackpad 2 (€159) en het Magic Keyboard met numeriek toetsenblok (€159) nog niet aangepast, maar dat zal ongetwijfeld nog gebeuren. Voortaan kun je ze alleen nog in wit kopen.

Het heeft ermee te maken dat Apple gestopt is met de eveneens spacegrijze iMac Pro. Dit was een soort goedmaker in de periode dat Apple nog geen nieuwe Mac Pro beschikbaar had. Pro-gebruikers klaagden in die tijd dat Apple de professionals vergeten was, waarna er een sessie volgde waar de iMac Pro werd onthuld, met de belofte dat er ook nog een nieuwe Mac Pro zou volgen. Die is er inmiddels, maar Apple is met de iMac Pro gestopt.

De accessoires in spacegrijs waren aanvankelijk exclusief voor de iMac Pro. Sinds maart 2018 zijn ze ook los te koop.

Magic Keyboard spacegrijs

Apple heeft nu de nieuwe M1 iMac aangekondigd, die nog deze maand op de markt komt. Deze wordt geleverd met een speciale versie van het Magic Keyboard met Touch ID (met uitzondering van het instapmodel). De muizen, trackpads en toetsenborden die je erbij krijgt zijn in zeven kleuren leverbaar, passend bij de kleur van de Mac. Los verkopen doet Apple nog niet, maar mogelijk gaat dat in de toekomst nog veranderen.

Als alternatief zou je kunnen kiezen voor de spacegrijze accessoires van Satechi op de foto hieronder (ook verkrijgbaar in compacte variant).

Satechi-toetsenbord bedraad.

Een ander alternatief is het Logitech MX Keys-toetsenbord, dat we gereviewd hebben.

Een spacegrijze versie van de M1 iMac is er overigens nog niet. Wel kun je bij de topmodellen kiezen uit de extra kleuren geel, oranje en paars. Waarschijnlijk hadden veel mensen liever een wat donkere kleur gezien.

Meer info:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2021, 18:46
Bron Bron MacRumors
Categorieën Accessoires, Mac & macOS
Onderwerpen imac pro, spacegrijs
Device iMac Pro

iMac Pro

De iMac Pro is Apple's krachtige alles-in-één desktop Mac voor professionals. De iMac Pro heeft krachtigere specificaties en is in een exclusieve spacegrijze uitvoering beschikbaar. De iMac is er alleen in een 27-inch display. Het huidige model heeft een 10-core Intel Xeon W-processor en heeft standaar 32GB RAM en 1TB SSD. De prijs ligt daardoor fors hoger. Lees alles over de iMac Pro, het kopen van een Mac-desktop en Mac-computers vergelijken.

iMac Pro
17 reacties

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren?
Laat het ons weten!

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Respecteer onze algemene gedragsregels. Gebruik voor eventuele spelfouten of andere opmerkingen met betrekking tot het artikel s.v.p. onze artikelrapportage. Voor opmerkingen over ons moderatiebeleid kun je ons contactformulier gebruiken. Reacties met betrekking hierover worden als off-topic beschouwd.
Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactiegegevens worden verwerkt.