Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts
iMac Pro accessoires: Mac toetsenbord, trackpad en muis.

Nog snel inslaan: Apple is gestopt met spacegrijze Mac-accessoires

Apple gaat stoppen met de muizen, toetsenborden en trackpads in spacegrijs. Deze kleur werd in 2017 geïntroduceerd voor de iMac Pro en later waren ze ook los te koop.

Update 18 juni 2021: Apple is nu officieel gestopt met de verkoop van spacegrijze accessoires. Ze zijn uit de schappen gehaald en niet meer via de Apple Store verkrijgbaar. Wel kun je nog terecht bij diverse winkels die ze nog verkopen. De verkoopstop volgt drie maanden nadat de spacegrijze iMac Pro uit de schappen werd gehaald. In mei gaf Apple al aan dat de accessoires nog verkocht zouden worden “zolang de voorraad strekt”. Nu zijn de productpagina’s helemaal offline gehaald. Je kunt ze nog wel kopen in zilver.

Hieronder volgt ons eerdere nieuwsbericht van 15 mei 2021.


“Zolang de voorraad strekt” is er te lezen op de Amerikaanse Apple Store-pagina’s. In Nederland en België zijn de pagina’s voor de Magic Mouse 2 (€109), Magic Trackpad 2 (€159) en het Magic Keyboard met numeriek toetsenblok (€159) nog niet aangepast, maar dat zal ongetwijfeld nog gebeuren. Voortaan kun je ze alleen nog in wit kopen.

Het heeft ermee te maken dat Apple gestopt is met de eveneens spacegrijze iMac Pro. Dit was een soort goedmaker in de periode dat Apple nog geen nieuwe Mac Pro beschikbaar had. Pro-gebruikers klaagden in die tijd dat Apple de professionals vergeten was, waarna er een sessie volgde waar de iMac Pro werd onthuld, met de belofte dat er ook nog een nieuwe Mac Pro zou volgen. Die is er inmiddels, maar Apple is met de iMac Pro gestopt.

De accessoires in spacegrijs waren aanvankelijk exclusief voor de iMac Pro. Sinds maart 2018 zijn ze ook los te koop.

Magic Keyboard spacegrijs

Apple heeft nu de nieuwe M1 iMac aangekondigd, die nog deze maand op de markt komt. Deze wordt geleverd met een speciale versie van het Magic Keyboard met Touch ID (met uitzondering van het instapmodel). De muizen, trackpads en toetsenborden die je erbij krijgt zijn in zeven kleuren leverbaar, passend bij de kleur van de Mac. Los verkopen doet Apple nog niet, maar mogelijk gaat dat in de toekomst nog veranderen.

Als alternatief zou je kunnen kiezen voor de spacegrijze accessoires van Satechi op de foto hieronder (ook verkrijgbaar in compacte variant).

Satechi-toetsenbord bedraad.

Een ander alternatief is het Logitech MX Keys-toetsenbord, dat we gereviewd hebben.

Bekijk ook

Review: Logitech MX Keys voor Mac, een speciaal toetsenbord voor de Mac

Logitech heeft een nieuw toetsenbord ontwikkeld voor de Mac: de MX Keys. Het gaat om een aangepaste versie van het al bestaande toetsenbord MX Keys, maar nu met speciale Apple-toetsen. We hebben deze samen met de bijbehorende muis MX Master 3 voor Mac getest.

Een spacegrijze versie van de M1 iMac is er overigens nog niet. Wel kun je bij de topmodellen kiezen uit de extra kleuren geel, oranje en paars. Waarschijnlijk hadden veel mensen liever een wat donkere kleur gezien.

Meer info:

  • Magic Mouse 2
  • Magic Trackpad 2
  • Magic Keyboard
  • Zoals hieronder is te zien zijn de spacegrijze accessoires nog bij voldoende winkels verkrijgbaar. Langzamerhand zullen de voorraden wel slinken.

iMac Pro

De iMac Pro was Apple's krachtige alles-in-één desktop Mac voor professionals, die van 2017 tot 2021 verkrijgbaar was. Sindsdien is er geen opvolger verschenen. Apple heeft wel de gewone 24-inch iMac en de Mac Studio (zonder display) in het assortiment. Lees alles over de iMac Pro, het kopen van een Mac-desktop en Mac-computers vergelijken.

iMac Pro

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.