Slide: gordijnen automatiseren via Kickstarter

Automatiseer je gordijnen met Slide, een Kickstarter uit Nederland

Slide gaat het openen en sluiten van gordijnen automatiseren via een app. Via Kickstarter kun je meedoen met dit Nederlandse initiatief.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

De Nederlanders Thijs Olthof en Kaj Beetstra willen met hun Kickstarter-project een slim huis toegankelijker maken. De Amsterdamse startup zoekt financiering voor Slide, een apparaat waarmee je het openen en sluiten van gordijnen met een app kunt automatiseren. Het bedrijf zegt dat het apparaat op praktisch alle bestaande horizontale en rechte gordijnen werkt. Bovendien zou het benodigde apparaat binnen twee minuten aan te brengen zijn.

Slide team

Slide: gordijnen automatisch bedienen

Het duo kreeg het idee voor Slide al in 2014 en werkt sindsdien aan prototypes. De makers willen het systeem geschikt maken voor IFTTT, een oplossing om allerlei activiteiten te automatiseren. Zo zou je in kunnen stellen dat de gordijnen dicht gaan op het moment dat de thermostaat weet dat je niet thuis bent.

Snelle beslissers kunnen voor €54 meedoen via Kickstarter. De goedkoopste oplossing van €39 is helaas al uitverkocht. Slide is veel goedkoper dan de al bestaande HomeWizard-oplossing (vanaf €270) waarbij je een gordijnrails op maat moet bestellen. Bij Slide kun je je bestaande gordijnrails blijven gebruiken en bevestig je alleen het apparaat dat de gordijnen opentrekt, zoals de aanduiding retrofit op de Kickstarter-pagina ook aangeeft.

Niet voor gordijnrails met bocht
Slide gaat het apparaat beveiligen met een versleutelde verbinding en de mogelijkheid om alleen binnen een lokaal netwerk te blijven, zodat het moeilijker zal zijn voor hackers om je gordijnen ongevraagd te besturen. Slide werkt ook met spraakbediening via Google Home en de Amazon Echo. Verder kun je tijdstippen instellen waarop de gordijnen automatisch open of dicht moeten gaan.

Het product werkt met een draadje die door de motor wordt aangetrokken. Daardoor gaan de gordijnen van twee kanten open en dicht. De oplossing werkt bij de meeste gordijnrails, behalve als ze een bocht maken. Door de grootte van de motor moet er zo’n 5 centimeter tussen de muur en het gordijn zitten. Verder heeft Slide nog geen Apple HomeKit-integratie; daar wordt nog aan gewerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 december 2016, 23:16
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, smart home

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.