Koffie in bed

Sleep Cycle komt met anti-snurk feature voor Apple Watch

Heb je zelf last van snurken of misschien je partner? Dan heeft Sleep Cycle een oplossing voor je. Een update voor de Apple Watch-app herkent snurken en probeert het tegen te gaan met zachte trillingen.
Itske - · Laatst bijgewerkt:

Update september 2019: Door beperkingen in iOS functioneerde de Apple Watch-app niet meer. De Apple Watch-app is daardoor verwijderd en niet meer beschikbaar.

Anti-snurk functie

Sleep Cycle is een bekende app die je slaap analyseert. De app is al een tijdje in staat om bij te houden of je snurkt door gebruik te maken van de microfoon in je iPhone. Als aanvulling hierop heeft de Apple Watch-app een nieuwe functie gekregen die het snurken tegen moet gaan. Horloge gaat namelijk heel zachtjes trillen wanneer je snurkt. Je hoeft niet bang te zijn dat je daarvan wakker ligt, want als het goed is blijf je gewoon rustig doorslapen.

Trillingen laten je draaien
Het trillen van de Apple Watch moet ervoor zorgen dat je in een andere positie gaat liggen. Het snurken hangt namelijk vaak samen met de positie waarin je ligt. Wanneer je bijvoorbeeld op je rug ligt, kan het zijn dat je tong en gehemelte elkaar raken. Dit kan ervoor zorgen dat je gaat snurken. Doordat de Apple Watch gaat trillen word je eigenlijk gedwongen om op een andere manier te gaan liggen, waardoor het snurken (hopelijk) stopt.

Sleep Cycle anti-snurk functie Apple Watch

Apple Watch ‘s nachts dragen
Het enige nadeel van deze feature is dat je de Apple Watch ‘s nachts om moet houden tijdens het slapen. Je kunt hem dan niet opladen tijdens de nacht, dit zul je dan overdag moeten doen. Sleep Cycle hoopt dat je met deze feature nog beter van je nachtrust kunt genieten. En niet alleen jij, maar mogelijk ook je partner. Snurken heeft namelijk een nadelig effect op je slaap, ook van degene die naast je ligt.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van Sleep Cycle, check dan onderstaande gids over de populaire slaap-app.

Met dank aan iCulture-lezer Ed!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 januari 2020, 17:45
Categorie Apps
Onderwerpen apple watch, slapen, sleep cycle

Apple Watch

De Apple Watch is de smartwatch van Apple. Het allereerste model verscheen in 2015, met daarna elk jaar een nieuw model. Met de Apple Watch kun je je hartslag meten, activiteiten bijhouden, berichten ontvangen en versturen, apps installeren en ermee betalen met Apple Pay. Lees hier alles over de Apple Watch.

Apple Watch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.