Apple OS op een MacBook (concept)

Tim Cook ziet samenvoegen van Mac en iPad niet zitten

Apple CEO Tim Cook is geen voorstander van het samenvoegen van de Mac en de iPad, zodat de hardware en software nog meer op elkaar gaat lijken. In een interview spreekt hij over 'verwateren' van de ervaring.

Er wordt al jarenlang gesuggereerd dat Apple iOS en macOS het beste zou kunnen samenvoegen. Maar vanuit het Apple-hoofdkwartier klinken steeds geluiden dat we daar niet te veel op hoeven te rekenen. “We geloven niet in het aanlengen van de een voor de ander”, aldus Cook in een interview. “Een van de redenen waarom ze allebei geweldig zijn is omdat we tot het uiterste zijn gegaan met wat ze goed doen. En als je ze samenvoegt… krijg je compromissen.” Cook geeft wel toe dat Apple misschien wat efficiënter zou kunnen werken, maar vindt dat het daar niet om gaat. “Het gaat erom dat we mensen dingen geven die ze kunnen gebruiken en ze helpen om de wereld te veranderen, of hun passie of creativiteit uit te drukken. Dus die fusie waar sommige mensen zo gefixeerd op zijn, ik denk niet dat gebruiker het willen.”

Cook gebruikt zelf op het werk een Mac, terwijl hij thuis en op reis graag een iPad ter hand neemt. Hij zegt erover: “Ik gebruik alles en ik ben overal gek op.” In 2015 benadrukte Cook ook al in een interview dat Apple beide besturingssystemen niet wil samenvoegen. “Waar we bang voor zijn is dat de ervaring niet zo goed is als wat de klant wil. We willen de beste tablet ter wereld maken en de beste Mac ter wereld. Die twee samenvoegen, daarmee bereik je niets. Je krijgt op verschillende manieren compromissen.”

iPad en Mac samenvoegen

Toch gaat er later dit jaar iets gebeuren: Apple gaat het makkelijker maken om apps voor beide platformen maken. Maar van een echte samenvoeging is geen sprake. De Mac en iPad blijven twee gescheiden producten, maar ze groeien wel dichter naar elkaar toe. Met functies als Continuiteit, Handoff en Universeel Klembord heeft Apple er al voor gezorgd dat beide platformen nauwer samenwerken.

Voor de die-hard Apple-fans biedt het interview ook nog wat nieuwe informatie. Tim Cook’s eerste computer was een Apple IIc uit 1984. “Ik gebruikte die voor het eerst voor een project als ouderejaars student op een technische school, waar ik een systeem maakte om voorraden te beheren voor een nabijgelegen verhuurbedrijf”, zegt Cook. Uiteindelijk studeerde hij af in Industrial Engineering (een soort Technische Bedrijfskunde) aan Auburn University.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2018, 18:03
Bron Bron Sydney Morning Herald
Categorieën iOS, Mac & macOS
Onderwerpen ios, macos

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.