Concept van iOS 10 met donker thema in Berichten-app.

Siri wil iOS niet zwartmaken, maar lijkt wel donkere modus te verklappen

Siri verklapt mogelijk nog een nieuwe functie: een donkere stand in iOS 10. Siri lijkt de instelling om iOS in het donker weer te geven wel te herkennen, maar helaas niet in te kunnen schakelen.

De uitnodigingen van WWDC waren dit jaar een stuk donkerder dan voorgaande jaren en Siri leek dit weekend ook al de Mac-versie van de virtuele assistent te verklappen. Nu lijkt het erop dat ook een donkere modus voor iOS aan dit rijtje toegevoegd kan worden. Bij de vraag of de donkere stand geactiveerd kan worden, zegt Siri dat ze deze instelling niet kan aanpassen.

iOS 10 in het donker?

Het is geen gekke gedachte dat iOS een donkere stand gaat krijgen. OS X heeft al sinds Yosemite een instelling voor een donkere menubalk en dock, terwijl de interface van de Apple Watch voornamelijk uit donkere kleuren bestaat (vooral vanwege energiebesparende redenen). Toch zijn ook de Watch- en Activiteit-app donker gekleurd, dus het zou zomaar kunnen dat Apple dit doortrekt in de interface van iOS 10, al dan niet in een donkerblauwe of grijze tint.

Siri verklapt mogelijk donkere stand van iOS 10.

Toen een gebruiker aan Siri vroeg of hij de donkere stand kon activeren, gaf Siri het verrassende antwoord dat hij deze instelling niet aan kan passen. Normaal gesproken geeft Siri bij dit soort vragen aan dat hij je niet begrijpt of het antwoord niet kan vinden, maar het bovenstaande antwoord lijkt aan te geven dat de instelling er wel aan gaat komen. Zie jij wat in een donkere look van iOS?

We zullen het antwoord in ieder geval vanavond horen als Apple tijdens de WWDC-keynote iOS 10 officieel aan gaat kondigen. Alle aankondigingen volg je bij iCulture op de voet en in ons aparte voorspellingenartikel kun je alle geruchten en mogelijke aankondigingen nog eens rustig nalezen, zodat je goed voorbereid de keynote kunt bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2016, 10:47
Categorieën Geruchten, iOS
Onderwerpen ios 10, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.