LiveRotate-app: Live Photos roteren

Live Photos roteren lukt met deze app

LiveRotate is een app waarmee je Live Photos kunt roteren of draaien. Handig als de oriëntatie van de foto niet goed is, want Apple ondersteunt zelf het bewerken niet.

Live Photos zijn een mooie toevoeging op de nieuwste iPhones. Je kunt ze alleen niet zo makkelijk bewerken: zodra je ze roteert, gaan de beweging en het geluid verloren en wordt het een gewone foto. De app LiveRotate gaat je daarbij helpen.

LiveRotate kan Live Photos roteren

Live Photos roteren

Live Photos zijn sinds iOS 9 mogelijk. Je krijgt een paar seconden vóór en na het maken van de foto te zien, zodat er soms leuke effecten ontstaan. Ook hoor je het geluid tijdens het maken van de foto. Wil je de Live Photo roteren, dan loop je echter tegen de beperkingen van Apple aan. Je hebt de los verkrijgbare app LiveRotate nodig, die de foto’s zonder kwaliteitsverlies ronddraait. Je kunt kiezen uit 90, 180 of 270 graden. LiveRotate slaat de foto’s weer op en zorgt daarbij dat de animaties en audio niet verloren gaan.

De app is (zoals wel vaker) ontstaan uit frustratie. Rebecca Hansmeyer nam foto’s van haar twee maanden oude zoon, terwijl deze in de wieg lag. Pas na het maken van de foto’s kwam ze erachter dat de Live Photos waren gedraaid. Bewerken lukte niet, want daarbij gingen de animaties verloren. Ze besloot daarom zelf een app te maken.

LiveRotate: zo werkt het

LiveRotate importeert alle Live Photos van je iPhone en zet ze netjes op een rijtje. Je kunt vervolgens op een foto tikken om de volledige versie van de foto te zien. Meteen bij het openen van de foto zie je de animatie, zonder dat je op het scherm hoeft te drukken.

Met de knop onderin het scherm kun je de foto 90 graden roteren. Meermaals tikken laat de foto helemaal ronddraaien. Vervolgens sla je de foto weer op in je fotobibliotheek. LiveRotate is een kleine app met maar één taak, maar het is wel iets wat je zomaar nodig kan hebben. Zeker bij het fotograferen van baby’s (waarbij je vaak voorovergebogen staat over een bedje), kan het gebeuren dat je iPhone niet goed de oriëntatie kan vaststellen, waardoor de foto fout geroteerd is. Het zou zonde zijn als je babyfoto’s alleen nog maar kunt bekijken door je hoofd schuin te houden.

Via: Macstories

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juni 2016, 9:50
Categorie Apps
Onderwerpen live photos, roteren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.