Concept van iOS 10 met donker thema in Instellingen-app.

iOS 10-concept toont de donkere kant van iOS

In een nieuw concept van iOS 10 is te zien hoe de nieuwste versie van het besturingssysteem eruit zou kunnen zien in een donker thema. Gaat Apple dit donkere thema aan iOS toevoegen? Het thema van de WWDC van 2016 is in ieder geval donkerder dan voorheen.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Concept van iOS 10 met donker thema in Instellingen-app.
We weten over een paar dagen wat Apple allemaal in petto heeft voor iOS 10, maar tot die tijd moeten we het nog even doen met bijvoorbeeld onderstaand concept van de Braziliaanse website iHelpBR. In dit concept is te zien hoe een donker thema in iOS eruit zou kunnen zien. Met de recent aangepaste versie van de WWDC-app in een donkere uitstraling is een Dark Mode van iOS bovendien geen gekke gedachte.

Donker thema voor iOS

Apple lijkt de laatste tijd de wat donkere kant op te gaan zoeken. Zo is de uitnodiging van de aanstaande WWDC veelal donker van kleur en is ook de WWDC-website een stuk donkerder dan we van Apple gewend zijn. Op de Mac is sinds OS X Yosemite al een donker thema in te stellen, waardoor de menubalk en de dock een stuk donkerder van kleur zijn. Waarom zou Apple dit niet door kunnen trekken naar iOS?

Concept van iOS 10 met donker thema in Berichten-app.

In de conceptafbeeldingen is te zien hoe verschillende standaardapps er in het donker uit komen te zien. Er zijn bijvoorbeeld plaatjes gemaakt van de Berichten-, Instellingen-, Contacten- en Mail-app. Hoewel Apple met Night Shift al een oplossing gevonden heeft voor het probleem van blauw licht, is een donker thema wel een stuk prettiger voor de avonduren. Er zijn al allerlei apps van externe ontwikkelaars die een donker thema hebben, zoals Tweetbot en Feedly. Apple zou zelfs een aparte API beschikbaar kunnen stellen, zodat alle apps dezelfde donkere kleur kunnen gebruiken.

Concept van iOS 10 met donker thema in Mail-app.

De makers van dit nieuwe concept zijn nog een stapje verder gegaan. Zo zou de iPhone de multitasking-functies van de iPad over kunnen nemen, wat vooral handig is op de Plus-modellen. In de afbeeldingen is te zien hoe Picture-in-Picture op een iPhone zou kunnen werken, terwijl ook Split View en Slide Over een mogelijkheid zou kunnen zijn. In een apart artikel benoemden wij al dat de iPhone het één en ander zou kunnen leren van de iPad, zoals de multitasking functies.

Picture-in-Picture op een iPhone in concept van iOS 10.

Split View op een iPhone in concept van iOS 10.

Of iOS 10 inderdaad een donker thema gaat krijgen, zullen we aanstaande maandag weten. Dan houdt Apple namelijk haar WWDC-keynote, waar naast iOS 10 ook OS X 10.12, watchOS 3 en tvOS 10 aangekondigd zullen worden. Uiteraard lees je op iCulture alles over de aankondigingen en nieuwe functies.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 juni 2016, 12:26
Categorie iOS
Onderwerpen concept, ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.