Siri voor Mac ontdekking

Siri verklapt aanstaande Mac-ondersteuning

Siri komt waarschijnlijk snel naar de Mac, zo blijkt uit hints die de assistent zelf heeft gegeven. Siri noemt de app Finder al, die alleen aanwezig is op de Mac.

Siri zal volgens de geruchten binnenkort op de Mac verschijnen. Antwoorden van de (Engelstalige) Siri wekken de indruk dat het inderdaad gaat gebeuren. Brian Roemelle ontdekte dat Siri bij sommige antwoorden verwijst naar de ‘Finder-app’ en die komt alleen voor op de Mac.

Siri voor Mac ontdekking

Siri kent de Finder-app

Je moet dan wel heel specifieke vragen aan Siri stellen, bijvoorbeeld naar instellingen in het venster. Omdat iOS geen vensters heeft, maar OS X wel, lijkt Siri antwoorden te geven die betrekking hebben op de Mac-versie. Op WWDC 2016, dat maandag van start gaat, zal waarschijnlijk Siri voor de Mac worden onthuld. Ook is de verwachting dat Apple een naamswijziging voor OS X doorvoert naar macOS. Die nieuwe naam voor het Mac-besturingssysteem was hoe dan ook nodig omdat Apple waarschijnlijk niet van plan is om tot OS 10.99 door te gaan nummeren. De X staat voor de Romeinse 10.

Siri noemt Finder-app

Een naamswijziging naar macOS zou alles mooi op elkaar af stemmen: iOS, tvOS en watchOS volgen al dit stramien. Op al deze platformen is Siri al aanwezig – alleen nog niet op de Mac.

Volgens eerdere geruchten zal Siri vanuit de menubalk te bedienen zijn. Ook heeft het een eigen scherm in de Systeemvoorkeuren en is de assistent te activeren met ‘Hé Siri’ als de Mac is aangesloten op een stroombron. Het betekent ook dat de Mac constant aan het luisteren is. Apple heeft eerder bij iOS aangegeven dat Siri op zo’n moment alleen klanken aan het filteren is en geen conversaties opslaat of doorstuurt naar een server.

Siri activeren met functietoets?

Op de Mac zou je Siri ook kunnen activeren door tweemaal op de Functie-toets (linksonder op het toetsenbord) te drukken. Momenteel wordt die toets al gebruikt om het dicteren te starten. In renders van de nieuwe MacBook Pro is ook te zien hoe Siri actief zou kunnen zijn in een nieuwe OLED-balk boven het toetsenbord:

MacBooK Pro met OLED-balk en Siri.

Wil je de Siri-hint met eigen ogen zien, dan moet je je iPhone instellen op Engels en vervolgens vragen: “Siri, open Settings in a new window.” Siri zal dan antwoorden met: “It doesn’t look like you have an app named Finder.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2016, 9:26
Categorieën Diensten, Geruchten
Onderwerpen mac, os x, siri

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.