WhatsApp Privacy

Zo werkt tweestapsverificatie binnenkort in WhatsApp op iOS

WhatsApp gaat haar iOS-app binnenkort veiliger maken. De berichtenapp krijgt ondersteuning voor tweestapsverificatie, waardoor er een extra code vereist is zodra je WhatsApp instelt op een nieuw toestel.

WhatsApp Privacy
WhatsApp maakt sinds dit voorjaar al gebruik van end-to-end-encryptie, maar binnenkort komt daar nog een extra beveiligingslaag bovenop. WhatsApp is namelijk bezig met het testen van tweestapsverificatie, zo blijkt uit de betaversies én uit de benodigde vertaalstrings. Met tweestapsverificatie is het nodig om een wachtwoord in te vullen zodra je je op een toestel aanmeldt met WhatsApp.

Tweestapsverificatie komt naar WhatsApp

Als je je momenteel aanmeldt voor WhatsApp op een nieuw toestel, dien je je eigen telefoonnummer in te voeren. Vervolgens ontvang je per sms een zescijferige code om je toestel te verifiëren. Met tweestapsverificatie is er nog een extra stap nodig, want het is dan noodzakelijk om een eigen zescijferige code in te voeren als je WhatsApp registreert met je eigen telefoonnummer.

WhatsApp tweestapsverificatie code instellen.

WhatsApp tweestapsverificatie met mail en instelling.

Bij het instellen van tweestapsverificatie, moet je ook een e-mailadres invullen dat als back-up dient voor het geval je je eigengemaakte pincode vergeten bent. Op deze manier kan WhatsApp jou een mailtje sturen, zodat je WhatsApp weer op een nieuw toestel in kunt stellen. Tweestapsverificatie in WhatsApp werkt momenteel dus alleen voor het instellen van WhatsApp en niet voor het simpelweg openen van je chats. Als WhatsApp eenmaal ingesteld is, is er geen aparte code meer nodig om je chats te bekijken. Dit blijkt uit de screenshots van de testversie van WhatsApp. Ook uit onderstaande vertalingen blijkt dat het voorlopig alleen nog gaat om het registratieproces. WhatsApp zoekt hiervoor nog naar de juiste Nederlandse vertaling voor onderstaande zinnen.

Vertaling voor WhatsApp tweestapsverificatie.

Chatapp Telegram biedt al wel enige tijd een mogelijkheid aan om je chats te vergrendelen met een eigen gemaakte code. Deze kun je bovendien ontgrendelen via Touch ID. Uit de testversies blijkt nog niet of WhatsApp aan een soortgelijke functie werkt. Het is nog onbekend wanneer de momenteel geteste vorm van tweestapsverificatie naar de publieke versie van WhatsApp komt.

WhatsApp stopt support voor iOS 6 en ouder

Een ander nieuwtje voor mensen met een oud toestel: vanaf 1 januari 2017 is het niet meer mogelijk om WhatsApp te gebruiken op een iPhone die draait op iOS 6 of lager. Dat zal voor weinig mensen een probleem zijn, want de minimale eis voor iOS 7 is geschikt voor de iPhone 4 en later. Alleen mensen met een iPhone 3GS of iPhone 3G kunnen WhatsApp vanaf januari dus niet meer gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2016, 15:00
Categorie Apps
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.