Tim Cook met Siri-aankondiging

‘Siri krijgt meer functies in iOS 11’

Siri krijgt meer functies voor apps van derden. Nu zijn 6 categorieën apps toegestaan, maar op WWDC 2017 worden dat er meer, zeggen insiders.

Apple gaat Siri meer mogelijkheden geven om met apps van derden samen te werken. Dat verwachten bronnen van Reuters, waaronder insiders uit de industrie. Momenteel werkt Siri met een beperkt aantal categorieën apps, namelijk berichten, betalingen, ritten boeken, foto’s zoeken, sport en auto-infotainment.

Tim Cook met Siri-aankondiging

‘Meer functies voor Siri in iOS 11’

Apple gaf ontwikkelaars in iOS 10 voor het eerst de mogelijkheid om SiriKit te gebruiken. Dit geeft ze de mogelijkheid om Siri-functies toe te voegen aan de eigen app. SiriKit werd tijdens de WWDC 2016 aangekondigd en nu verwacht Reuters dat er op WWDC 2017 nieuwe mogelijkheden bij komen. Het gaat dan om meer categorieën dan de zes hierboven genoemde.

Apple zou het daarbij rustig aanpakken, dus we hoeven niet te verwachten dat opeens alle apps Siri-functies kunnen integreren. Wel zou Apple deze keer Apple Pay kunnen toevoegen. Apple staat onder druk om de assistent verder uit te breiden, omdat Amazon en Google ook flink uitbreiden met hun digitale assistenten voor thuis.

Mogelijk valt de uitbreiding van Siri-functies samen met de aankondiging van een speciale Siri-speaker, die ook op WWDC te zien zal zijn. Apple zou al zijn begonnen met de productie van het apparaat, dat pas later dit jaar in de winkel ligt. Verder kunnen we op WWDC waarschijnlijk nieuwe iPads en MacBooks verwachten en zijn er natuurlijk de gebruikelijke aankondigingen voor iOS, macOS, watchOS en tvOS. iCulture doet maandagavond vanaf 19:00 uur verslag terwijl je ondertussen de livestream kunt volgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2017, 10:29
Categorieën Diensten, Geruchten
Onderwerpen ios 11, siri, wwdc 2017

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.