‘Siri krijgt meer functies in iOS 11’

Siri krijgt meer functies voor apps van derden. Nu zijn 6 categorieën apps toegestaan, maar op WWDC 2017 worden dat er meer, zeggen insiders.

Apple gaat Siri meer mogelijkheden geven om met apps van derden samen te werken. Dat verwachten bronnen van Reuters, waaronder insiders uit de industrie. Momenteel werkt Siri met een beperkt aantal categorieën apps, namelijk berichten, betalingen, ritten boeken, foto’s zoeken, sport en auto-infotainment.


Tim Cook met Siri-aankondiging

‘Meer functies voor Siri in iOS 11’

Apple gaf ontwikkelaars in iOS 10 voor het eerst de mogelijkheid om SiriKit te gebruiken. Dit geeft ze de mogelijkheid om Siri-functies toe te voegen aan de eigen app. SiriKit werd tijdens de WWDC 2016 aangekondigd en nu verwacht Reuters dat er op WWDC 2017 nieuwe mogelijkheden bij komen. Het gaat dan om meer categorieën dan de zes hierboven genoemde.

Bekijk ook

Dit zijn onze WWDC 2017 verwachtingen voor vanavond

De WWDC staat weer bijna voor de deur. Maar wat kunnen we dit jaar verwachten van de Worldwide Developer Conference? We kijken naar de geruchten en zetten onze verwachtingen op een rij.

Apple zou het daarbij rustig aanpakken, dus we hoeven niet te verwachten dat opeens alle apps Siri-functies kunnen integreren. Wel zou Apple deze keer Apple Pay kunnen toevoegen. Apple staat onder druk om de assistent verder uit te breiden, omdat Amazon en Google ook flink uitbreiden met hun digitale assistenten voor thuis.

Mogelijk valt de uitbreiding van Siri-functies samen met de aankondiging van een speciale Siri-speaker, die ook op WWDC te zien zal zijn. Apple zou al zijn begonnen met de productie van het apparaat, dat pas later dit jaar in de winkel ligt. Verder kunnen we op WWDC waarschijnlijk nieuwe iPads en MacBooks verwachten en zijn er natuurlijk de gebruikelijke aankondigingen voor iOS, macOS, watchOS en tvOS. iCulture doet maandagavond vanaf 19:00 uur verslag terwijl je ondertussen de livestream kunt volgen.

Bekijk ook

Zo kijk je op 7 mei de livestream van Apple's iPad-event

Wil jij de livestream van het iPad-event op dinsdag 7 mei volgen? Via allerlei apparaten bekijk je de livestream van Apple-events, zodat je met eigen ogen de aankondigingen van Tim Cook en anderen kunt zien.
Bekijk ook

Deze activiteiten tijdens WWDC 2017 zijn de moeite waard

Tijdens WWDC 2017 is veel meer te doen dan je denkt. Er zijn alternatieve conferenties, optredens, filmvertoningen en plekken om met andere Apple-fans naar de keynote te kijken.

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.