WWDC 2016 Scholarship studenten

Deze activiteiten tijdens WWDC 2017 zijn de moeite waard

Tijdens WWDC 2017 is veel meer te doen dan je denkt. Er zijn alternatieve conferenties, optredens, filmvertoningen en plekken om met andere Apple-fans naar de keynote te kijken.

Stel dat je al een vliegreis had geboekt naar WWDC 2017, maar geen ticket hebt weten te bemachtigen. Of misschien zoek je activiteiten waarmee je toch een beetje de vibe kunt meebeleven. De activiteiten hieronder zijn gelijktijdig met WWDC.

WWDC 2016 Scholarship studenten

Keynote kijken in Amsterdam (5 juni)

We beginnen dichtbij huis: op maandag 5 juni kun je in Amsterdam gezellig samen met andere Nederlandse Apple-fans kijken naar de WWDC-livestream. Dit event wordt georganiseerd in FreedomLab aan de Middenlaan in Amsterdam. Na afloop is er een nabespreking onder leiding van Apple-kenner Erwin Blom, met onder andere Wietse Hage van de Appels en Peren Show, die je ook thuis kunt volgen via de website van Fast Moving Targets.

Meer over WWDC kijken in Amsterdam

AltConf (5-8 juni)

Al sinds jaar en dag dé alternatieve conferentie tijdens WWDC. Heb je geen kaartje, dan zit je toch nog goed bij AltConf, waar je gratis naartoe kan. Dit jaar vindt AltConf plaats in het Marriot-hotel van San Jose, waar je naar een livestream van de keynote kunt kijken. Er is plaats voor 900 mensen. Je kunt als bezoeker ook zelf een praatje of workshop houden. Toegang is gratis dankzij sponsors als IBM, maar als je wilt kun je ook een ticket van 300 dollar betalen (voor als je een werkgever hebt die alleen betaalde conferenties serieus neemt).

Meer over AltConf

Accidental Tech Live (5 juni)

In samenwerking met AltConf organiseert de Accidental Tech-podcast een live-evenement. Van ‘s middags 17:00 uur tot ‘s avonds 19:00 uur (dus enkele uren na de aankondigingen) kunt je luisteren naar een live nabespreking door Marco Arment en John Siracusa, twee bekende namen uit de techscene rondom Apple.

Meer over Accidental Tech Live

The Talk Show met John Gruber (6 juni)

Voorgaande jaren wist Apple-blogger John Gruber altijd prominente Apple-kopstukken te strikken voor zijn podcast, zoals Phil Schiller en Craig Federighi. Die interviews leveren altijd wel weer interessante uitspraken op, die je de volgende dag terugvindt in allerlei nieuwsartikelen (ook op iCulture). Dit jaar zal er ongetwijfeld ook weer een bekende Apple-topman of -vrouw achter de microfoon plaatsnemen. De kaartverkoop begint binnenkort op de website van Guber, Daring Fireball.

Meer over The Talk Show van John Gruber

Talkshow met John Gruber, Phil Schiller, Craig Federighi

Layers (5-7 juni)

Ben je designer, dan heb je misschien niet zoveel op WWDC te zoeken omdat de meeste sessies veel te technisch zijn. Lekker doorwerken zit er ook niet in, want de halve techwereld zit bij de WWDC. Gelukkig is er voor jou ook een passende conferentie: Layers. Er zijn praatjes van onder andere ontwerper Brad Ellis, productontwerper Amélie Lamont en Instagram-designer Ted Boda. Heb je altijd al willen weten hoe leuk het is om Snapchat na te apen, dan kun je Boda het vuur aan de schenen leggen. Je krijgt $100 korting op de toegangsprijs van $850 als je tot een minderheidsgroep behoort en de code REPRESENT gebruikt. Het evenement vindt plaats in San Jose.

Meer over Layers

App Camp for Girls-inzameling (7 juni)

Om het programmeren door meisjes te bevorderen is er een inzameling voor App Camp for Girls. Deze wordt georganiseerd door Relay FM, een podcast-netwerk. Ze organiseren ook een algemene meetup tijdens de WWDC, maar die is al weken uitverkocht. Maar geen nood: je kunt naar een aparte sessie, waarbij geld wordt ingezameld voor programmeersessies voor meisjes. Om 19:00 uur is het women@wwdc cocktailuur, waar je andere vrouwen op WWDC kunt ontmoeten en om 20:30 komt James Dempsey optreden. Geschikt voor alle leeftijden, maar om alcohol te drinken moet je minimaal 21 jaar zijn.

Meer over App Camp for Girls en ook hier

Filmpremiere App: The Human Story (4 juni)

Op 4 juni kun je naar de filmpremière van App: The Human Story. Aan deze documentaire is twee jaar gewerkt door de makers, Story & Pixel. Dankzij Kickstarter-bijdragen is deze film tot stand gekomen.

De film gaat over de gevolgen van de computerrevolutie en de opkomst van de iPhone in 2007. Mensen gaan nu dagelijks met software om en dat heeft de manier waarop we werken en denken ingrijpend veranderd. Je kunt de film voor $15 downloaden om zelf te kijken, maar je kunt natuurlijk ook naar deze viewing gaan, als je in de buurt bent. Een kaartje kost $25 en de opbrengst gaat ook hier naar App Camp for Girls.

Meer over App: The Human Story

CocoaConf Next Door (5-8 juni)

Een conferentie die bedoeld is voor dé doelgroep van WWDC: ontwikkelaars. Mensen die geen ticket hebben kunnen bemachtigen en niet naar AltConf willen, kunnen ook terecht bij CocoaConf Next Door. Dit is een wat serieuzer evenement met bekende macOS- en iOS-ontwikkelaars. Het vindt plaats in het Hilton-hotel in San Jose.

Meer over CocoaConf Next Door

Beard Bash (5 juni)

Apple-blogger Jim Dalrymple organiseert jaarlijks een muziekevenement, dit jaar in het City National Civic Center in San Jose. Reken op stevige rockmuziek, neem vrienden met baarden mee en drink bier. Toegang is gratis, maar je hebt wel een kaartje nodig via onderstaande link.

Meer over Beard Bash

Ken jij activiteiten die aansluiten op WWDC en die plaatsvinden in Nederland, België of daarbuiten? Laat het weten in de reacties!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2017, 13:00
Categorie Apple
Onderwerp wwdc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.