‘Siri staat dit jaar centraal op WWDC’

Volgens een analist staat WWDC 2016 in het teken van Siri, op drie manieren: slimmere functies, Siri voor Mac en een SDK voor ontwikkelaars.

Volgens analist Amit Daryanani van RBC Capital Markets gaat de aanstaande WWDC over drie dingen: Siri, Siri en Siri. Maar dan wel in drie varianten: een SDK voor ontwikkelaars, een toepassing op de Mac én nieuwe functies die mogelijk zijn dankzij de overname van VocalIQ, een paar maanden geleden.


Beats-speaker met Siri

WWDC draait om Siri

De voorspellingen van de RBC-analist zijn niet echt verrassend, want ook in onze vooruitblik naar Siri-verbeteringen die we in 2016 kunnen verwachten nam Siri een prominente rol in. We verwezen daarin ook naar de mogelijkheden die VocalIQ aan Siri kan toevoegen, zodat Siri beter weet wat je wilt doen. De technologie van VocalIQ is in staat om complexere vragen te verstaan, bijvoorbeeld: “Zoek een Chinees restaurant in de buurt dat geschikt is voor kinderen, met parkeerplekken en Wi-Fi”. Daarmee wordt Siri zich meer bewust van de context en het kan ook als basis dienen voor de Amazon Echo-concurrent die Apple volgens geruchten aan het ontwikkelen is.

Bekijk ook

Deze 8 Siri-verbeteringen willen we zien in 2016

Het jaar 2016 lijkt grote veranderingen voor Siri te brengen. Wij zetten 8 verbeteringen op een rijtje, waarmee Siri nog beter kan worden.

De grootste veranderingen verwacht Daryanani van de Siri SDK, die het voor externe ontwikkelaars mogelijk maakt om apps te maken die je met je stem kunt bedienen. Hiermee zullen de toepassingsmogelijkheden van Siri sterk uitbreiden, waardoor de assistent echt onmisbaar wordt. Ook denkt Daryanani zoals heel veel anderen dat Apple Siri op de Mac gaat uitbrengen in de OS X-versie die later dit jaar verschijnt.

Op WWDC 2016 kunnen we natuurlijk nog meer verwachten, zoals verbeteringen in iOS 10, OS X, tvOS en watchOS. Apple zou bijvoorbeeld van plan zijn om Apple Music een opknapbeurt te geven, met mogelijk meer Beats-radiostations.

Bekijk ook

Wat kun je verwachten van WWDC 2016?

De WWDC staat alweer voor de deur, maar wat kun jij dit jaar allemaal van Apple verwachten op het gebiede van aankondigingen? We zetten alle geruchten en verwachte onthulling op een rijtje. Waar kijk jij het meest naar uit?

Siri

Siri is Apple's eigen spraakassistent en hier lees je er alles over. Siri kan informatie voor je opzoeken, taken uitvoeren en apparaten bedienen. Veel apps werken ook samen met Siri en je kunt met de Opdrachten-app je eigen Siri-opdrachten maken. Je vindt hier onze belangrijkste artikelen.

Siri

Reacties: 8 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.