SanDisk USB-C stick

SanDisk maakt USB-C geheugenstick voor je 12-inch MacBook

SanDisk heeft geheugensticks met USB-C aansluiting aangekondigd, perfect voor je 12-inch MacBook of toekomstige MacBook Pro. Je kunt ook de klassieke aansluiting nog gebruiken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Bij USB-sticks denk je nu nog vaak aan de geheugensticks met standaard connector. Maar in de toekomst zul je toch iets beter moeten kijken. SanDisk heeft op de Computex 2016 namelijk een nieuwe geheugenstick aangekondigd, die voorzien is van USB-C. Je kunt dit accessoire direct gebruiken in je 12-inch MacBook, zonder dat je een adapter nodig hebt.

SanDisk USB-C stick

USB-C geheugenstick

Het is nog even wennen aan de USB-C poort in de nieuwste MacBooks. Er zitten wel degelijk voordelen aan: zo levert de poort tegelijk stroom en datatoevoer. De kleinere poort maakt het ook mogelijk om nog slankere laptops en tablets te maken. Bij Apple is het enige apparaat dat ermee werkt de 12-inch MacBook, maar er zijn ook diverse Windows-laptops en enkele tablets die al voorzien zijn van USB-C. Verder zijn er geruchten dat de 2016 MacBook Pro maar liefst vier USB-C poorten heeft.

Vandaar dat SanDisk ervoor kiest om een dubbele geheugenstick uit te brengen: aan de ene kant zit USB-C, aan de andere kant de klassieke USB Type-A aansluiting. Zo kun je alsnog data uitwisselen met mensen die nog een oudere computer hebben.

De geheugensticks zijn verkrijgbaar met een capaciteit van 16GB, 32GB, 64GB en 128GB en kosten tussen de $20 en $70, waarbij de europrijs waarschijnlijk op hetzelfde niveau ligt. Je krijgt er 5 jaar garantie op. De snelheid van data-overdracht is 150MB/s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2016, 18:17
Categorie Accessoires
Onderwerpen geheugen, sandisk, usb-c, usb-stick

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.