Scotty Allen DIY iPhone 6s

Reacties voor: Man bouwt complete iPhone 6s van onderdelen uit China

Bizar! Deze man bouwde een iPhone 6s van gerecyclede onderdelen en dat kostte hem $300, half zoveel als de prijs die Apple rekent.
15 reacties
 1. Maar het gevoel als het uiteindelijk is gelukt, is natuurlijk ook wat waard.

  En natuurlijk de reclame-inkomsten van het virale YouTube filmpje dat je ervan gemaakt hebt… 🙂

 2. Origineel geplaatst door Sven
  In feite had de man drie basisonderdelen nodig: het logic board, scherm, batterij en behuizing. Goedemorgen Volgens mij zijn het er echt 4😉

  Nou daar red je het nog niet mee 😁: fysieke knoppen aan/uit, geluid, mute knop, camera modules, speakers en microfoon, verbindingskabels en schroefjes.

  Grootste gevaar: moederbord met Touch ID knop is nog gekoppeld aan een vorige eigenaar en de telefoon is nog ingelogd op een Apple ID account. Dan heb je een heel groot probleem en heb je een compleet waardeloos moederbord gekocht (veruit duurste onderdeel om aan te schaffen). Maar op zich is een iPhone in en uit elkaar schroeven niet eens een hele grote uitdaging (mits je goede ogen hebt en een beetje stabiele hand, die schroefjes zijn irritant klein).

 3. Om een paar dollar uit te geven voor een Chinese batterij, met het risico dat je er permanente brand wonden aan over houd, of als je mazzel hebt alleen je huis in rook op gaat 🙂

  En de kans is dat hij het goedkoper had kunnen doen, als hij alle onderdelen bij een dealer had gekocht, nu moeten alle aparte dealers hun marge er over rekenen.
  voor minder dan $ 300,- heb je al en complete Chinese clone die net zo goed werkt als wat hij heeft “samengesteld”.

 4. Ik vraag me af hoe je iOS op een zelf gemaakte iPhone zet iemand een idee?

 5. Ik ga zelf een brood bakken:
  – dag bakker, mag ik van u een brood?
  – ik kom thuis, haal het brood uit de zak
  – Kijk eens? Ik heb zelf een brood gebakken!!
  Dus…

 6. Btw: dit lukt je ook op een veel makkelijkere manier. Je kan alle onderdelen gewoon op AliExpress kopen. De moederbord is veruit het duurste en het grootste risico (geen losgekoppeld Apple ID) maar verder kan je hem zo in elkaar schroeven. Lastigste zijn dingetjes waar je niet zo snel aan denkt zoals “spacers” die in de hardwareknoppen zijn verwerkt en je het echte klikgeluid en gevoel geven. En je krijgt de telefoon bijna niet waterdicht. Andere gevaar wat op de loer ligt: je krijgt geen originele onderdelen. Met name het scherm is tricky. Daar zijn tientallen versies van in omloop die soms net zo goed zijn maar soms ook stukken minder van kwaliteit.

  Origineel geplaatst door Mark Stevens
  Ik vraag me af hoe je iOS op een zelf gemaakte iPhone zet iemand een idee?

  iOS is gewoon al geladen in het moederbord. De moederborden zijn zonder uitzondering allemaal ‘refurbished’. Dat is dus nog een risico: je hebt geen idee welk moederbord je koopt alleen weet je wel zeker dat het een tweede handsje is. Moederbord kan twee maanden oud zijn maar ook bijna drie jaar. En er was zeer waarschijnlijk iets stuk wat aanvankelijk niet simpel gerepareerd kon worden (een scherm had de vorige eigenaar wel zelf laten vervangen).

  Toch is het gaaf om te zien dat iPhones heel mooi gerecycled worden. Ik heb zelf een iPhone 5 ooit eens opgeknapt die 12 uur (!) in water had gelegen. Helemaal uit elkaar gehaald, gereinigd met pure alcohol, nieuw scherm erin, nieuwe batterij en hij doet het weer als een zonnetje. Totale kosten: 40 euro met onderdelen uit China.

 7. Ideaal. Alles voor weinig kopen in China. Hebben we straks allemaal geen baan meer en kunnen we de hele dag met onze zelfgemaakt chi-phone spelen

 8. @Mark Stevens: Hij gebruikt een origineel moederbord dus daar staat het al op.

 9. Origineel geplaatst door Splash
  Ideaal. Alles voor weinig kopen in China. Hebben we straks allemaal geen baan meer en kunnen we de hele dag met onze zelfgemaakt chi-phone spelen

  Kom kom
  Alsof wij nog echt een maakindustrie hadden… die tijd is al voorbij sinds philips alle elektronica in NL ging sluiten.

 10. Kudos!!!! Assembled in China
  😎

 11. Origineel geplaatst door Kijkwijzer
  Ik ga zelf een brood bakken:

  – dag bakker, mag ik van u een brood?

  – ik kom thuis, haal het brood uit de zak

  – Kijk eens? Ik heb zelf een brood gebakken!!

  Dus…

  😀😀

 12. Origineel geplaatst door Kijkwijzer
  Ik ga zelf een brood bakken:
  – dag bakker, mag ik van u een brood?
  – ik kom thuis, haal het brood uit de zak
  – Kijk eens? Ik heb zelf een brood gebakken!!
  Dus…

  Eerder: ik koop bij 5 bakkers telkens een brood. 1/5 van elk brood steek ik samen in 1 zak. Tadaa… ik heb zelf een brood gemaakt.

 13. Jaja jullie weten het allemaal beter, maar hebben het nog nooit gedaan.

  At least he did.

 14. Dat kan ieder reparatiebedrijf in Nederland. Niks spannends aan dus

 15. Ik begrijp dat je die man geen kudos willen geven, maar hij heeft tenminste geprobeerd iets in elkaar te zetten. Ik vind het mooi dat hij aan al die onderdelen kon komen, als je het via aliexpres besteld had, was je na twee maanden nog niet klaar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.