iPhone 8 concept: toestellen op een rijtje

‘Alle nieuwe iPhones in 2017 hebben 3GB werkgeheugen en snelladen via Lightning’

Zowel de iPhone 8 als de iPhone 7s krijgen 3GB werkgeheugen en de mogelijkheid om de batterij sneller op te laden. Maar in welke configuraties voor opslagruimte komen de iPhone 8 en iPhone 7s beschikbaar?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Volgens een analist worden alle nieuwe iPhones van dit jaar voorzien van 3GB werkgeheugen. Ook zijn zowel de iPhone 7s als de iPhone 8 sneller op te laden via de Lightning-aansluiting, zo blijkt uit de bronnen van de analist.


iPhone 8 concept: toestellen op een rijtje

3GB RAM en snelladen in iPhone 8 en iPhone 7s

Apple brengt dit jaar waarschijnlijk drie nieuwe iPhones op de markt, namelijk een iPhone 7s, iPhone 7s Plus en de nieuwe iPhone 8. Welk model je ook in huis haalt, je koopt volgens de bron in alle gevallen een iPhone met 3GB aan werkgeheugen. Di tis vooral goed nieuws voor mensen die geïnteresseerd zijn in de 4,7-inch iPhone 7s. De huidige 4,7-inch iPhone 7 zit nog op 2GB werkgeheugen, waardoor deze er met 50% op vooruit gaat. De huidige iPhone 7 Plus heeft al 3GB werkgeheugen aan boord en ook voor de nieuwe iPhone 8 was al eerder de verwachting dat hij 3GB RAM zou krijgen. Wat betreft keuzes voor opslag kun je bij de iPhone 7s waarschijnlijk kiezen voor dezelfde configuraties als bij de iPhone 7: 32GB, 128GB en 256GB. Bij de iPhone 8 zou dit beperkt worden tot 64GB en 256GB.

Bekijk ook

iPhone 8: het complete overzicht met nieuws, functies, specs en meer

De iPhone 8 is Apple's 4,7-inch toestel uit najaar 2017. Lees hier alles over de iPhone 8-functies, beschikbaarheid en prijzen. Ontdek de specs, functies en meer.

De hoeveelheid RAM is vooral te merken in Safari. Heb je meerdere pagina’s open staan, dan hoeven deze niet opnieuw geladen te worden als de iPhone meer werkgeheugen aan boord heeft. Ook zorgt meer werkgeheugen ervoor dat apps hun gegevens sneller uit het geheugen kunnen ophalen.

Wat betreft de aansluiting zal gebruik worden gemaakt van de Lightning-aansluiting die je van Apple gewend bent, al kun je de iPhone wel een stuk sneller opladen. Er zal gebruik worden gemaakt van Type-C Power Delivery, waardoor de iPhone 7s en iPhone 8 een stuk sneller opgeladen kan worden. Dit komt overeen met het eerdere bericht van Ming-Chi Kuo over snelladen in alle iPhones van 2017. De iPhone 8 krijgt bovendien een grotere batterij, zodat de batterijduur verlengd kan worden. Over draadloos opladen wordt nu niet gesproken, maar Ming-Chi Kuo beweerde eerder dat elke nieuwe iPhone draadloos opladen krijgt.

Bekijk ook

'Alle iPhones krijgen in 2017 snelladen via Lightning-poort'

Alle iPhones krijgen in 2017 snelladen via de Lightning-poort, zo beweert analist Ming-Chi Kuo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.