Legion Meter belooft 92 procent sneller opladen van iPhone

De Legion Meter is een multimeter die het opladen van iPhone en iPad kan optimaliseren. Het opladen gaat wel 92% sneller, belooft de bedenker op Kickstarter.

iphone-legion-meter
De Legion Meter belooft je smartphone slimmer te kunnen opladen – tot wel 92% sneller! Hoe dat kan? Eigenlijk is de Legion Meter een miniatuur-multimeter die de stroomtoevoer kan analyseren. Het ziet er uit als een zwart blokje plastic dat je tussen de iPhone-oplaadkabel en de stroombron plaatst. De Legion Meter analyseert de stroomdoorvoer en de opslagcapaciteit van de batterij en bepaalt de meest efficiënte manier van opladen. Een OLED-schermpje laat de stroomsterkte, spanning en het vermogen zien. De belangstelling voor dit nieuwe apparaatje is gigantisch: er is al meer dan 100.000 dollar opgehaald via Kickstarter, terwijl er maar $10.000 nodig was. Als je snel bent kun je voor $44 plus $10 verzendkosten eentje aanschaffen.


Daarna kost de Legion Meter $49 exclusief verzendkosten en als het accessoire straks in de winkel ligt kost het $69. Eerder bedacht hetzelfde team een reservebatterijen met de naam Legion en een zaklamp met de naam Luxor, die ook via Kickstarter werden gefinancierd.

multimeter-kleinerEen multimeter is een apparaat waarmee je spanning en stroomsterkte kunt meten. Normaal ziet zo’n apparaat eruit als op de foto hiernaast: een grote handcomputer met kabeltjes die je op de beide polen aansluit. De Legion Meter doet hetzelfde, maar dan op miniatuurformaat. Hij analyseert de opslagcapaciteit van de batterij, optimaliseert de wijze van opladen en zorgt ervoor dat je sneller klaar bent met laden. Zonder dit accessoire zou je een vermogen van 2,6 Watt meten tijdens het opladen, met de meter is het 4,5 Watt, beweren de bedenkers. De claim dat je 92% sneller kunt opladen wordt trouwens gehaald bij de iPhone 4 en iPhone 4s en klinkt misschien wat spectaculairder dan het in werkelijkheid is. Het is niet zo dat je opeens in een paar minuten een iPhone volledig kunt opladen, maar dat de laadtijd met bijna de helft wordt verkort. Als je voorheen 3 uur erover deed om je iPhone volledig op te laden, dan is het met gebruik van de Legion Meter iets meer dan 1,5 uur. Ook bij opladen via de usb-poort van een computer zijn nog aardige snelheidsverbeteringen te halen. De Legion Meter heeft twee standen: voor Apple-apparaten (iPhone, iPad, iPod touch) en een aparte stand voor Android-smartphones, die ook geschikt is voor BlackBerry, Windows Phone, GoPro en allerlei andere apparaten.

legion-meter-klein

Volgens de makers laadt de Legion Meter volkomen veilig op, zonder kans op beschadiging van je apparaat. Er wordt steeds gekeken wat de maximaal toelaatbare stroomsterkte is. Op dat punt is de Legion Meter nog redelijk primitief en komt nog niet in de buurt van spectaculaire toekomstvoorspellingen over uitvindingen waarbij je een smartphone binnen een paar minuten zou kunnen opladen. Als razendsnel weer een volle batterij hebben je enige doel is, is er trouwens een oplossing die nu al binnen handbereik is: een smartphone kopen met een verwisselbare batterij. Opvallend is dat dit Kickstarter-project niet is bedacht door een stelletje kleine ondernemers die hun droom willen realiseren, maar door een bedrijf (PLX) dat al elf jaar bestaat en in Silicon Valley gevestigd is. Ze maakten al allerlei oplossingen om bijvoorbeeld diagnosetools voor de auto te kunnen aflezen op je iPhone.

Meer info: Legion Meter op Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2014, 15:12
Categorie Accessoires
Onderwerpen batterij, kickstarter
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.