Teardown van Touch ID-sensor in MacBook Pro.

Safari AutoFill wordt veiliger in macOS 10.14.4

Dankzij gebruik van Touch ID

Een nieuwe instelling in macOS 10.14.4 maakt het automatisch invullen van informatie in Safari een stuk makkelijker en veiliger, mits je beschikt over een MacBook met Touch ID.

Er zijn tot nu toe vooral nieuwe iOS 12.2 functies bekend geworden en gelekt, maar ook in de aanstaande versie macOS 10.14.4 kunnen we wat nieuws verwachten. Volgens een nieuwe optie in de Instellingen van macOS 10.14.4 kunnen we verbeteringen tegemoet zien in Safari AutoFill. Hiervoor moet je wel beschikken over een MacBook met Touch ID-knop. Je kunt dan automatisch webformulieren invullen met informatie die al is opgeslagen in je iCloud Sleutelhanger.


Nu is het nog zo dat je bij AutoFill op een tekstvak of veld moet klikken om de gewenste gebruikersnaam, creditcard, contactitem of wachtwoord te kiezen. Pas dan wordt het ingevuld in het formulier. Je kunt ook suggesties te zien krijgen, waar je een keuze uit moet maken.

In macOS 10.14.4 wordt het mogelijk om automatisch een formulier in te vullen door een tekstvak te selecteren en je vinger op de Touch ID-sensor te leggen. Dit maakt het ook meteen veiliger, want daarmee weet Apple zeker dat jij de keuze hebt gemaakt en niet iemand die op slinkse wijze achter jouw computer is gekropen op het moment dat je even koffie haalde.

Touch ID in macOS Mojave

Touch ID is momenteel alleen aanwezig op recente modellen van de MacBook Pro en de nieuwste MacBook Air 2018. Om dit in te schakelen moet je naar Systeemvoorkeuren > Touch ID gaan en de optie voor Safari AutoFill inschakelen. Je ziet dan voortaan een Touch ID-optie op het moment dat je ergens wachtwoorden wilt invoeren.

Uiteraard moet je hiervoor wel beschikken over de macOS 10.14.4 beta, die nog maar kortgeleden beschikbaar is gesteld aan ontwikkelaars, tegelijk met iOS 12.2 en andere beta’s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en sommige MacBooks. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen en activiteiten goedkeuren. Op sommige modellen is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen.

Touch ID
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.