Rabobank kaart voor Apple Pay.

Rabobank vandaag van start met Apple Pay: dit moet je weten

Rabobank-klanten hebben er lang op moeten wachten, maar nu is het zover: Apple Pay is beschikbaar bij Rabobank. Iedereen met een geschikte Rabobank rekening kan vanaf vandaag met zijn of haar iPhone of Apple Watch betalen. Lees hier alle details!
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Net als ABN AMRO afgelopen september kondigde de Rabobank Apple Pay aan. Na weken voorbereiding is de bank er nu echt klaar voor. Vanaf vandaag kan je met een geschikte Rabobank-rekening met je iPhone of Apple Watch betalen. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een iPhone of Apple Watch, de Rabo Bankieren-app en een geschikte rekening.

Let op: Het lijkt erop dat niet alle online diensten die Apple Pay aanbieden ondersteund worden door Rabobank’s Apple Pay. Dit geldt bijvoorbeeld voor Uber Eats. Mogelijk is de implementatie van Apple Pay bij Rabobank iets anders dan bij andere banken.

Rabobank Apple Pay beschikbaar

Om Apple Pay te installeren bij Rabobank, heb je de nieuwste versie van de Rabobank-app nodig om je pas toe te voegen. Door de juiste rekening en pas te selecteren, voeg je deze toe aan de Wallet-app. Ga als volgt te werk:

  1. Open de Rabobank-app.
  2. Log in met Face ID, Touch ID of je toegangscode
  3. Tik op de optie Zelf regelen > Apple Pay.
  4. Lees verder in onze tip Apple Pay configureren.

Rabobank Apple Pay instellen.

Geschikte passen en kosten: ook zakelijk
Het gebruik van Apple Pay bij Rabobank kan zonder extra kosten. Het enige waar je voor betaalt zijn je gebruikelijke kosten voor je Rabo-rekening. Dit is hetzelfde als bij alle andere banken die Apple Pay aanbieden. Zowel ING als ABN AMRO rekenen geen extra kosten voor het gebruik van enkel en alleen Apple Pay. Bij bunq heb je wel Premium nodig van €7,99 per maand, maar daarna komen er geen extra kosten voor Apple Pay bij.

Rabobank Apple Pay in kledingwinkel.

Om bij Rabobank gebruik te kunnen maken van Apple Pay, heb je een particuliere of zakelijke betaalrekening nodig. Rabobank biedt Apple Pay namelijk ook aan voor ondernemers en ZZP’ers, zo laten ze op Twitter weten. Een creditcard behoort momenteel nog niet tot de mogelijkheden. Net als bij de andere banken moet je minimaal 16 jaar zijn om Apple Pay te kunnen gebruiken.

Rabobank Apple Pay.

Bij deze winkels kun je terecht
Om Apple Pay te gebruiken, hou je gewoon je iPhone of Apple Watch bij de contactloze betaalterminal. Bij de iPhone gebruik je Touch ID, Face ID of de toegangscode om jezelf te identificeren. Bij de Apple Watch is dat dankzij draagdetectie niet nodig. Je voert alleen je toegangscode in zodra je de Apple Watch om doet. Voor Apple Pay gelden niet de limieten die voor normale contactloze betalingen gelden. Dat betekent dat je ook voor bedragen boven de €25 zonder pincode kan afrekenen.

Je kan bij alle winkels terecht die contactloos betalen aanbieden. In Nederland vind je contactloos betalen bijna overal, ook op automaten en parkeergarages. Dat betekent dat je dus ook met je iPhone kan betalen in winkels die niet actief Apple Pay aanbieden, zoals de slager om de hoek. Daarnaast kan je Apple Pay in apps en op het web gebruiken, als alternatief voor iDEAL. Onder andere de apps van Pathé, Thuisbezorgd en Coolblue werken met Apple Pay. Op het web kan je ook terecht bij Amac. Het voordeel is dat je dan geen account hoeft aan te maken, omdat je een product rechtstreeks vanaf de productpagina kan aanschaffen. Je verzend- en factuurgegevens worden opgehaald uit je instellingen van Apple Pay. Lees meer in onze tip over welke winkels Apple Pay accepteren.

Wil je meer weten over Apple Pay? Check dan onze algemene Apple Pay uitleg met meer informatie. Veelgestelde vragen over Apple Pay hebben we verzameld in onze Apple Pay FAQ, waar je ook de antwoorden vindt. Tot slot hebben we een uitgebreid tipsoverzicht over Apple Pay.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij de grootste banken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
113 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.