‘Apple gaat meer investeren in smart home, overweegt eigen HomeKit-producten’

Apple gaat volgens betrouwbare bronnen flink meer investeren in smart home. Zowel op het gebied van software en hardware staan er flinke stappen gepland.

HomeKit, Apple’s eigen domoticasysteem, heeft zich de afgelopen jaren uitgebreid naar heel veel verschillende producten. Eerder dit jaar introduceerde Apple ondersteuning voor HomeKit televisies, maar de komende tijd gaat Apple flink meer investeren in nieuwe producten. Volgens Bloomberg zoekt Apple nieuwe medewerkers voor een team dat gaat werken aan nieuwe smart home-toepassingen.

‘Apple investeert meer in smart home’

De nieuwe medewerkers gaan aan de slag op Apple’s hoofdkantoor in Cupertino en in San Diego. De vernieuwing van het smart home-systeem is een reactie op het groeiend aantal producten dat werkt met Google Assistent en Amazon Alexa. Andreas Gal, voormalig medewerker bij Mozilla, staat volgens Mark Gurman van Bloomberg aan het hoofd van deze plannen. Vorig jaar sloot hij zich aan bij Apple, nadat zijn bedrijf Silk Labs overgenomen werd. Gal gaat werken aan de software-tak van het smart home-team.

‘Apple overweegt eigen HomeKit-producten’

Apple overweegt ook om zelf meer HomeKit-producten te maken. Momenteel zijn alleen de HomePod en de Apple TV Apple-producten die volledig geïntegreerd zijn met HomeKit. Andere apparaten zoals iPhones, iPads en Macs zijn slechts bedoeld om HomeKit-accessoires te bedienen. Je kan bijvoorbeeld Siri gebruiken om muziek af te spelen op de speaker of je televisie. Binnenkort is het ook mogelijk om de speakers te automatiseren dankzij een toekomstige software-update van iOS 13.

Of Apple daadwerkelijk zelf meer HomeKit-producten gaat maken, valt nog te bezien. Er is weleens een patent geweest van een door Apple-ontwikkelde beveiligingscamera.

Bekijk ook

'Apple wil eigen beveiligingscamera met iPhone-bediening'

Het lijkt erop dat Apple een eigen beveiligingscamera voor thuis uit wil brengen. De camera is dan op afstand te besturen via je iPhone. Er zijn al veel van dergelijke camera's op de markt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.