Apple Pay Rabobank TestFlight

Rabobank gestart met testen van Apple Pay via TestFlight

De start van Apple Pay bij Rabobank zou wel eens aanstaande kunnen zijn. Via TestFlight is Rabobank begonnen met het testen van de betaalmethode, zo heeft de bank tegenover iCulture bevestigd. De eerste voorbereidingen zijn gedaan. De vraag is nu nog: wanneer?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Update dinsdag 5 november 2019: Vanaf nu is Apple Pay bij Rabobank beschikbaar! Lees in ons artikel alles wat je moet weten over Apple Pay bij Rabobank.

Bekijk ook

Rabobank vandaag van start met Apple Pay: dit moet je weten

Rabobank-klanten hebben er lang op moeten wachten, maar nu is het zover: Apple Pay is beschikbaar bij Rabobank. Iedereen met een geschikte Rabobank rekening kan vanaf vandaag met zijn of haar iPhone of Apple Watch betalen. Lees hier alle details!

Update 28 oktober:Rabobank heeft de app voorzien van een update, waarin Wallet-ondersteuning toegevoegd is. De datum van Apple Pay bij Rabobank laat nu niet meer lang op zich wachten.

Bekijk ook

Rabobank-app nu met Wallet, maar wat wordt de Apple Pay-datum?

Rabobank heeft ondersteuning voor de Wallet-app toegevoegd. Maar wat is de startdatum van Apple Pay bij de Rabobank? In dit artikel speculeren we over de mogelijke datum van de Rabobank.

Update 19:00 uur: De woordvoerder van de Rabobank heeft ons telefonisch en per mail laten weten dat er inderdaad sprake is van een TestFlight-test, maar deze is uitsluitend bedoeld voor enkele interne medewerkers. Het heeft dus geen zin om je (via de klantenservice of andere kanalen) te proberen aan te melden.

Rabobank:

Er is sprake van een test flight, maar deze is alleen voor bestemd voor een groep van medewerkers van Rabobank. Dus niet voor klanten van ons.


Op welke datum Apple Pay bij Rabobank van start zal gaan is nog de vraag. Wat we wel weten, is dat de bank bezig is met de voorbereidingen en daar iets meer tijd voor nodig heeft dan ABN Amro met Apple Pay. Die bank ging half oktober van start met Apple Pay. Nu alleen de Rabobank nog: we ontvingen een screenshot dat afkomstig zou zijn uit TestFlight, de testomgeving van Apple voor het testen van betaversies van apps.

Update: inmiddels hebben we de authenticiteit van onderstaand screenshot kunnen verifiëren.

Apple Pay Rabobank TestFlight

Belangrijk om te weten, is dat de functionaliteit voor Apple Pay weliswaar is toegevoegd in de betaversie, maar dat het nog niet is geactiveerd. Testers kunnen het dus ook nog niet gebruiken. Zo te zien moet Apple hiervoor nog een schakelaar omzetten.

Om aan een dergelijk testtraject mee te doen moet je door de ontwikkelaar zijn uitgenodigd. Vervolgens kun je de app via de TestFlight-app installeren. In dit geval gaat het om een interne test, zodat het geen zin heeft om de Rabobank te vragen of je mag meedoen met testen. Ook heeft het op dit moment nog niet zoveel zin, omdat de omschrijving aangeeft dat het nog helemaal niet werkt.

Rabobank is de derde grote bank die Apple Pay zal gaan aanbieden, na ING en ABN Amro. Daarnaast doen enkele kleinere banken mee zoals bunq, N26, Monese en Revolut. Niet alle banken uit dit lijstje bieden de mogelijkheid om Apple Pay aan een Maestro-pas te koppelen, zodat je er overal in Nederland mee kunt pinnen.

Wil je meer weten over Apple Pay in Nederland en hoe het werkt, lees dan onze round-up van Apple Pay. Of lees onze Apple Pay FAQ!

Bekijk ook

Apple Pay: het complete overzicht van Apple's betaaldienst

Apple Pay is de mobiele betaaldienst van Apple. Bij welke banken werkt Apple Pay, in welke landen werkt het en hoe doe je een betaling? Lees hier alles over Apple Pay in Nederland, de beveiliging en alle aangesloten banken en winkels.

Afbeelding via @basvanderploeg, bedankt!

Revisiegeschiedenis:

  • 2019 - 05 november: Artikel bijgewerkt na beschikbaarheid van Apple Pay bij Rabobank.
  • 2019 - 28 oktober: Artikel bijgewerkt na verschijnen van de Wallet-update in de App Store.
  • 2019 - 26 oktober: Reactie van Rabobank toegevoegd, met bevestiging dat er inderdaad een test loopt, voor interne medewerkers.
  • 2019 - 26 oktober: Artikel verduidelijkt met TestFlight-procedure.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Pay

Apple Pay is Apple's eigen betaaldienst, dat sinds juni 2019 en november 2018 beschikbaar is in respectievelijk Nederland en België. Met Apple Pay kun je betalen met je iPhone, Apple Watch, iPad en Mac in zowel winkels als apps en webshops. In Nederland is Apple Pay beschikbaar bij nagenoeg alle banken. Lees onze Apple Pay FAQ voor antwoorden op veelgestelde vragen, bekijk hoe je Apple Pay moet instellen en hoe je Apple Pay kunt gebruiken. Lees hier alles wat je wil weten over Apple Pay!

Apple Pay
46 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.