Quarter

Deze powerbank laad je razendsnel op met je MacBook-kabel

De Quarter is een vernieuwde powerbank die de MagSafe-kabel van je MacBook gebruikt om razendsnel weer op te laden. In een kwartier is er genoeg stroom om je iPhone 5s van nul naar honderd procent op te laden.

Quarter

Een powerbank voor je iPhone of iPad is geen overbodige luxe als je vaak onderweg bent, maar de meeste externe opladers hebben als nadeel dat ze zelf ook een flinke tijd aan het stopcontact moeten hangen om weer gevuld te worden. Een Chinese startup zegt de oplossing gevonden te hebben met de Quarter: een powerbank die je met de oplader van je MacBook in 15 minuten weer kunt vullen.

De Quarter heeft een capaciteit van 5,000 mAh en is op te laden met de MagSafe oplader van de MacBook. Na een kwartiertje aan deze lader te hangen is de Quarter alweer vol genoeg om een iPhone 5s van nul naar honderd procent op te laden.

Quarter-dikte

Drie kwartier met MagSafe, 7 uur met normale lader
Na drie kwartier is de Quarter volledig opgeladen. Je kunt de Quarter ook met een normale oplader van stroom voorzien, maar dan doet hij er zeven uur over om weer vol te geraken. De powerbank past gemakkelijk in je broekzak en is niet veel groter dan een iPhone 6. Er zitten geen knoppen op de Quarter, en door hem snel heen en weer te schudden kun je hem jouw toestel laten opladen.

Naast je iPhone, iPad en iPod kun je de Quarter ook gebruiken om de 12-inch MacBook op te laden. Volgens de makers van Quarter weet de lader welk apparaat er op aangesloten is, zodat de juiste hoeveelheid stroom gegeven kan worden.

Beaver Electronics, de makers van de Quarter, laten aan BGR weten dat ze nog geen toestemming van Apple gekregen hebben om de MagSafe op deze manier te gebruiken.

Crowdfundingcampagne
Via crowdfundingplatform Pozible kun je een eigen exemplaar bestellen vanaf 38 dollar (34 euro), exclusief internationale verzendkosten van 12 dollar. Naar verwachtingen worden de eerste exemplaren al op 10 november verstuurd. De uiteindelijke prijs komt op 59 dollar (53 euro) te liggen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 oktober 2015, 15:00
Categorie Accessoires
Onderwerpen magsafe, opladen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.