Hoe denkt de Steve Jobs-filmcast eigenlijk zelf over Steve Jobs?

De cast en regisseur van de nieuwe Steve Jobs-film vertellen wat ze vinden van de persoon Steve Jobs. Ook blijkt uit de eerste cijfers dat de film het erg goed doet.

Steve-Jobs-acteurs

Als je als acteur maandenlang aan een film werkt, krijg je bewust en onbewust een hele berg informatie mee over het onderwerp waar de film over gaat. Dat geldt blijkbaar ook voor de acteurs van de nieuwe Steve Jobs-film die binnenkort in Nederland in premiére gaat. Zij gingen na de opnames rond de tafel zitten en bespreken hun visie op Steve Jobs.


Het is geen verrassing dat er in de (promotie)video met geen kwaad woord over Steve Jobs gesproken wordt, maar het geeft wel een leuk kijkje achter de schermen van de film.

Seth Rogen en Michael Fassbender over Jobs

Zo zien we hoe onder meer screenwriter Aaron Sorkin, Seth Rogen en Michael Fassbender hun mening geven over de grote man achter de iPhone en Mac. Seth Rogen, die de rol van Steve Wozniak op zich neemt, zegt dat het maken van de film zijn blik op Steve Jobs voorgoed veranderd heeft.

“Ik heb hem nooit gezien als creatief persoon, maar nu zie ik pas hoe hij zijn persoonlijkheid en tekortkomingen in zijn producten kon stoppen. Net zoals een schrijver dat in een verhaal doet.”

Jeff Daniels, de acteur die John Sculley speelt, zet Jobs in hetzelfde rijtje als Thomas Edison en Alexander Bell. Fassbender, die Jobs vertolkt, zegt dat Jobs vol zat met tegenstrijdigheden, maar waanzinnig kon onderhandelen en oog had voor talent.

Op 30 oktober in Nederland
Regisseur Danny Boyle zegt dat het een flinke uitdaging was om de film te maken, veel mensen die Jobs kenden leven nog en hebben dus allemaal hun eigen beeld van Jobs in hun achterhoofd. Boyle onderstreept echter het belang van dit soort verfilmingen, zelfs als daarmee ook de negatieve persoonlijkheden van iemand worden aangestipt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Ondertussen heeft de nieuwe Steve Jobs-film in twee weken tijd al 2,6 miljoen dollar opgehaald, terwijl de film slechts beperkt te zien is in Amerika. Men verwacht dat de film het eerste weekend zo’n 15 tot 19 miljoen dollar omzet.

Ben je zelf ook benieuwd geworden naar de nieuwe Steve Jobs-film? Dan zul je nog even moeten wachten. Op 30 oktober draait hij namelijk ook in Nederlandse bioscopen.

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.