Qblinks lampjes

Qblinks: iPhone-lampjes sturen gekleurde notificaties

De Qblinks-lampjes sturen een gekleurd notificatielicht als je op de iPhone een notificatie ontvangt. Daarnaast meet het apparaatje de temperatuur.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Qblinks lampjesDe Qblinks-lampjes op Kickstarter zorgen ervoor dat je de iPhone veel minder vaak uit je broekzak hoeft te halen. Dit doen ze met drie verschillende functies. Een Qblink verstuurt je zeer simpele iPhone-notificaties, kan functies zoals Siri bedienen en heeft een ingebouwde thermometer.

Koppel een iPhone aan een Qblink en er worden notificaties naartoe verzonden in de vorm van een notificatielicht. In een bijbehorende app geef je aan welke kleur er voor welk bericht wordt gebruikt, zodat het lampje bijvoorbeeld blauw oplicht voor Facebook-notificaties en groen voor WhatsApp.

De lamp is ook een knop, die kan worden gekoppeld aan een iPhone-functie. Het is mogelijk om op deze manier Siri te bedienen, of om een foto vanaf je iPhone te maken. Het gros van deze functies lijkt simpelweg gekoppeld aan de muziekknoppen aan je iPhone-oordoppen, die door veel Bluetooth-apparaten al veel langer bediend worden. Er zijn echter een aantal unieke mogelijkheden, zoals een alarm waarmee je een kwijtgeraakte iPhone terugvindt.

De ingebouwde thermometer lijkt de meest onderscheidende functionaliteit van de Qblinks. Start je de bijbehorende iPhone-app, dan krijg je altijd de huidige temperatuur in jouw omgeving te zien. Andere Qblinks-gebruikers sturen hun temperatuur naar een cloudserver, zodat app-gebruikers van elkaar de weersomstandigheden te zien krijgen.

Je kunt de Qblinks bestellen door op Kickstarter minstens 35 dollar te doneren, plus 10 dollar aan verzendkosten. Vroege vogels betalen slechts 29 dollar. Uiteraard moet het Kickstarter-project wel eerst slagen: de bedenkers willen 35.000 dollar inzamelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2014, 9:54
Categorie Accessoires
Onderwerpen bluetooth, kickstarter, lamp, smart home

Smart Home

Een smart home is een huis die met het internet verbonden is via allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld lampen, deursloten, speakers, stekkers, televisies en andere verbonden apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten.

Smart Home

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.