Qblinks: iPhone-lampjes sturen gekleurde notificaties

De Qblinks-lampjes sturen een gekleurd notificatielicht als je op de iPhone een notificatie ontvangt. Daarnaast meet het apparaatje de temperatuur.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Qblinks lampjesDe Qblinks-lampjes op Kickstarter zorgen ervoor dat je de iPhone veel minder vaak uit je broekzak hoeft te halen. Dit doen ze met drie verschillende functies. Een Qblink verstuurt je zeer simpele iPhone-notificaties, kan functies zoals Siri bedienen en heeft een ingebouwde thermometer.


Koppel een iPhone aan een Qblink en er worden notificaties naartoe verzonden in de vorm van een notificatielicht. In een bijbehorende app geef je aan welke kleur er voor welk bericht wordt gebruikt, zodat het lampje bijvoorbeeld blauw oplicht voor Facebook-notificaties en groen voor WhatsApp.

De lamp is ook een knop, die kan worden gekoppeld aan een iPhone-functie. Het is mogelijk om op deze manier Siri te bedienen, of om een foto vanaf je iPhone te maken. Het gros van deze functies lijkt simpelweg gekoppeld aan de muziekknoppen aan je iPhone-oordoppen, die door veel Bluetooth-apparaten al veel langer bediend worden. Er zijn echter een aantal unieke mogelijkheden, zoals een alarm waarmee je een kwijtgeraakte iPhone terugvindt.

De ingebouwde thermometer lijkt de meest onderscheidende functionaliteit van de Qblinks. Start je de bijbehorende iPhone-app, dan krijg je altijd de huidige temperatuur in jouw omgeving te zien. Andere Qblinks-gebruikers sturen hun temperatuur naar een cloudserver, zodat app-gebruikers van elkaar de weersomstandigheden te zien krijgen.

Je kunt de Qblinks bestellen door op Kickstarter minstens 35 dollar te doneren, plus 10 dollar aan verzendkosten. Vroege vogels betalen slechts 29 dollar. Uiteraard moet het Kickstarter-project wel eerst slagen: de bedenkers willen 35.000 dollar inzamelen.

Klik om inhoud van Kickstarter te tonen.
Learn more in Kickstarter’s privacy policy.

Smart Home

Maak van je huis een smart home met allerlei slimme accessoires. Dit kunnen bijvoorbeeld slimme lampen, slimme deursloten, speakers, slimme stekkers, AirPlay-televisies en andere connected apparaten zijn. Door deze te automatiseren en met elkaar samen te laten werken, kun je je huis op een slimme manier inrichten, bijvoorbeeld met HomeKit. Ontwikkelingen zoals Thread en Matter zorgen voor een beter bereik en beter samenwerken tussen de verschillende protocollen.

Smart Home

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.