ios-8-beta-4-gezondheid-tips

iOS 8 beta 4 nu te downloaden: dit moet je weten

Apple heeft iOS 8 beta 4 beschikbaar gesteld. Benieuwd wat je allemaal over de update moet weten? Je leest het hier.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

ios-8-beta-4-iconeniOS 8 beta 4 is nu te downloaden in het Apple Developer-portaal. De update is daarnaast over the air beschikbaar op iPhones, iPads en iPods met daarop een eerdere iOS 8-beta geïnstalleerd. De vierde betaversie van iOS 8 biedt voornamelijk oplossingen voor gemelde bugs en andere problemen, maar de update introduceert ook enkele andere verbeteringen zoals een geheel vernieuwd Bedieningspaneel, nieuwe Tips-app voor nieuwe iOS-gebruikers, een schakelaar voor roaming binnen de EU en meer. In iOS 8 beta 3 introduceerde Apple nieuwe functies voor de Health-app en werden ongewenste notificaties aan banden gelegd.


iOS 8 beta 4De laatste betaversie van iOS 8 is beschikbaar voor ontwikkelaars en goedgekeurde testers. Heb je een eerdere iOS 8-update geïnstalleerd? Dan is iOS 8 beta 4 te installeren via Instellingen > Algemeen > Software-update. Zit je op iOS 7 of eerder, dan moet je de update downloaden in Apple’s ontwikkelaarsportaal en hem via iTunes installeren. Hier kun je enkel met een ontwikkelaarsaccount op inloggen.

Op het moment van schrijven is iOS 8 beta 4 nog maar net beschikbaar gesteld. Het is daarom mogelijk dat de update nog niet door jouw iOS-apparaat wordt gevonden. Is dit het geval, dan raden wij aan om het op een later moment nog eens te proberen.

Dit is nieuw in iOS 8 beta 4

 • Apple heeft het Bedieningspaneel in iOS 8 beta van een nieuw uiterlijk voorzien. Er wordt meer gebruikgemaakt van vormen en ook meer doorzichtige elementen.
 • ios-8-beta-4-control-center

 • Er is een schakelaar ‘EU-internet’ toegevoegd naast de gewone schakelaar voor dataroaming. Deze optie is bedoeld om binnen Europa te kunnen internetten (roamen). Sinds 1 juli zijn de tarieven hiervoor (fors) verlaagd.
 • De nieuwe Health-app is inmiddels vertaald naar het Nederlands
 • ios-8-beta-4-gezondheid-tips

 • HomeKit heet nu Woninggegevens en heeft een nieuw icoon gekregen.
 • ios-8-beta-4-instellingen

 • De Tips-app, die in de geruchtenstroom over iOS 8 al naar voren kwam, is in de vierde beta ook toegevoegd. De app lijkt bedoeld voor nieuwe iOS-gebruikers en gaat gebruikers elke week voorzien van tips.
 • ios-8-beta-4-tips-1 ios-8-beta-4-tips-2

 • In de Instellingen is een menu-optie ‘Beeldscherm en helderheid’ toegevoegd. Hierin zijn instellingen te vinden voor de tekst en de helderheid van het scherm. Voorheen waren die opties gesplitst in twee aparte menu-onderdelen.
 • ios-8-beta-4-beeldscherm ios-8-beta-4-beeldscherm-2

 • Zoek mijn iPhone heeft de optie gekregen om automatisch je laatst bekende locatie naar Apple te sturen als je accu bijna leeg. Dit was al het geval in de derde beta, maar is desondanks onopgemerkt gebleven.
 • Zoek mijn iPhone - laatste bekende locatie sturen

 • De losse Bug Reporter-applicatie is verdwenen. Mogelijk betekent dit dat Apple dichterbij de definitieve versie van iOS 8 komt.
 • Suggesties voor apps op het toegangsscherm kunnen met een aparte schakelaar (Instellingen > iTunes en App Store) worden uitgeschakeld.
 • Je kunt nu dicteren, waarbij meteen de tekst in beeld verschijnt. Voorheen moest je eerst een tekst inspreken, op ‘Gereed’ klikken en daarna vond de verdere verwerking op de servers van Apple plaats. In iOS 8 beta 4 gebeurt het live: terwijl je praat verschijnen de woorden al in beeld. Eerlijk gezegd: wij kregen het niet werkend op ons testtoestel, ook niet in het Engels. Onderstaande video geeft een demonstratie.

Met iOS 8 beta 4 is Apple weer een stap dichterbij de publieke versie van iOS 8, dat dit najaar zal verschijnen. Het is onbekend hoeveel betaversies Apple voor die tijd precies wil uitbrengen. iOS 7 kreeg afgelopen jaar zeven betaversies. Het hoogtepunt werd twee jaar daarvoor behaald: toen waren er acht beta’s nodig voor iOS 5 kon verschijnen.

Let op! Beta’s van iOS 8 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 8-betasoftware. Hierop staat een onmiddellijke ban van 2 maanden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 juli 2014 om 20:30
Onderwerpen
,
Categorie
iOS
66 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.