OLED scherm op iPhone.

Gerucht: ‘Apple in 2020 met drie OLED-iPhones met grotere én kleinere schermen’

Volgens bronnen komt Apple volgend jaar wederom met drie iPhones, maar dan allemaal met een OLED-scherm. Het zou gaan om drie nieuwe schermformaten.

Afgelopen jaar bracht Apple voor het eerst drie toestellen uit met de schermformaten 5,8-, 6,1- en 6,5-inch. Ook voor de 2019 iPhones kiest Apple hoogstwaarschijnlijk voor deze formaten, maar dat zou volgend jaar zomaar eens anders kunnen zijn. Digitimes meldt namelijk dat Apple werkt aan drie OLED-modellen. Dat betekent ook dat Apple afscheid neemt van LCD.

‘Drie nieuwe schermformaten voor 2020 iPhones

We schreven al eerder dat Apple in 2020 overstapt op OLED iPhones. Het bericht van vandaag bevestigt dit. De bronnen baseren zich op informatie uit de Taiwanese productieketen. Een interessant detail is dat Digitimes spreekt over drie nieuwe schermformaten. Het gaat volgens de site namelijk om 5,42-, 6,06- en 6,67-inch. Dat zou betekenen dat de iPhones zowel groter als een slagje kleiner worden.

6,67-inch is een fractie groter dan de huidige 6,5-inch iPhone XS Max. Het is nog maar de vraag in hoeverre je dit merkt in het formaat van het toestel zelf. Omdat het verschil in schermformaat maar klein is, kan Apple mogelijk de randen iets dunner maken, zodat het toestel zelf niet veel groter is. Het 5,42-inch model krijgt volgens Digitimes een scherm van Samsung of van LG. Apple zou hier kiezen voor Y-Octa, waardoor het scherm dunner kan worden. Al eerder werd er gesproken van Y-Octa in de 2019 iPhones. Een iPhone met 6,06-inch scherm scheelt weinig van de huidige 6,1-inch iPhone XR. Het gaat waarschijnlijk dan ook om een opvolger van dit kleurrijke model.

De keuze voor een 5,45-inch toestel is interessant, omdat Apple de laatste jaren juist alleen maar grotere toestellen uitgebracht heeft. Toch blijft de vraag naar kleinere modellen zoals de iPhone SE bestaan. Apple keert waarschijnlijk niet meer terug naar een compact 4-inch formaat, maar 5,45-inch is in ieder geval wel een fractie kleiner dan Apple’s huidige iPhone XS. Het zou ook goed kunnen dat het kleinste model weer het goedkoopst wordt. Hou er wel rekening mee dat Digitimes wisselend succes heeft met dergelijke geruchten en dat de plannen nog kunnen wijzigen, omdat de formaten voor 2020 nog lang niet definitief zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 april 2019, 12:04
Bron Bron Digitimes
Via Via 9to5Mac
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp 2020 iPhone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.