Niantic Kids

Pokémon Go krijgt nieuwe functies voor ouders: Niantic Kids

Pokémon Go krijgt nieuwe functies om kinderen beter te beschermen als ze de game spelen. Dankzij de 'Niantic Kids'-inlogfunctie kunnen ouders instellen wat hun kinderen mogen doen en welke informatie ze delen.

Niantic Kids voor Pokémon Go

De update voor Pokémon Go verschijnt binnenkort, zo is te lezen in een blogpost van Niantic. Met Niantic Kids kunnen ouders inloggen en de privacy van hun kind regelen. Want dat is wel een probleem bij de game: om te kunnen spelen moet Niantic altijd en overal weten waar je bent. Ouders regelen dit via een speciaal ouderportaal. Voordat een kind gaat spelen kun je als ouder instellen welke persoonlijke informatie je deelt in de game. Niantic heeft het ontwikkeld in samenwerking met SuperAwesome, een speciale webdienst voor de bescherming van kinderen.


Het is nog niet bekend wanneer de ouderlijk toezicht-functies worden toegevoegd; Niantic noemt alleen ‘binnenkort’.

Het lijkt misschien wat dubbelop, nu er binnenkort in iOS 12 veel meer functies voor ouderlijk toezicht bij komen, maar Niantic Kids heeft toch een wat andere insteek. In plaats van de speeltijd beperken gaat het bij Niantic Kids vooral om het regelen van toestemming voor het delen van informatie. Ouders kunnen hun account koppelen met die van hun kinderen om de instellingen te regelen.

Gevechten tussen spelers
Gebruikt je kind al Pokémon Trainer Club om in te loggen op Pokémon Go, dan werkt dit samen met Niantic Kids. Ze kunnen dus gewoon blijven spelen. Niantic speelt met deze nieuwe functie in op de toegenomen bezorgdheid over privacy van de afgelopen tijd, maar het kan ook nuttig zijn als ouders zich zorgen maken over de nieuwe sociale functies in de game, zoals ruilen en vrienden toevoegen (al aanwezig in de game) en gevechten tussen spelers (later dit jaar).

Pokémon Go Hoenn Pokémon uit de derde generatie.

Niantic heeft namelijk beloofd dat spelers het vanaf eind dit jaar tegen elkaar kunnen opnemen in gevechten. Dit nieuws werd bekendgemaakt door hoofd marketing van Niantic, Anne Beuttenmülle. Daarnaast komen er nog meer vernieuwingen aan, zoals de mogelijkheid om je geliefde Pokémon over te brengen naar de Pokémon Let’s Go-games op de Nintendo Switch, die vanaf 16 november worden verwacht. Verder kun je ook nog uitkijken naar de vierde generatie Pokémon, die voor de komende maanden op de planning staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.